Μανιταρόπιτα

0

Ροδοψημένη και λαχταριστή

Υλικά
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 800 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
  • 1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 4 αβγά
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • 3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με τα μανιτάρια για λίγο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.


Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα και κρατάμε από αυτό το
μίγμα 1/2 της κούπας.


Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά στα μανιτάρια
και ανακατεύουμε.


Σε ταψάκι 33x27 εκ. απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα κουρού του πακέτου.
Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.


Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και χαράζουμε την πίτα.
Περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμας  που κρατήσαμε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,ώσπου να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

Σημείωση:Η πίτα γίνεται πολύ ωραία και αν αντί για φύλλο κουρού
χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα εμπορίου ή ακόμη και σπιτική.


magyreuontas
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top