η άλλη εκδοχή... της γεύσης
Υλικά
- 2 φλυτζ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/2 με 2 φλυτζ. νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λειωμένο
- 2 1/2 φλυτζ. θρυμματισμένο τυρί φέτα
- 2 με 2 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλυτζ. γάλα
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 125 °C. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι, τα αβγά και 1½ φλιτζάνι νερό.
Προσθέτετε το βούτυρο και το ανακατεύετε. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια αλεύρι.
Τα ανακατεύετε όλα καλά, και προσθέτετε 1½ φλιτζάνι φέτας ανακατεύετε.
Το μείγμα θα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Προσθέτετε κι άλλο αλεύρι ή νερό, αν χρειάζεται για να πετύχετε τη σωστή πήξη.
Αλείφετε ένα ταψί 30 επί 45εκ. με βούτυρο. Χύνετε το χυλό στο ταψί και τον στρώνετε με μια σπάτουλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την υπόλοιπη φέτα με το γάλα και το λάδι και χύνετε το μείγμα στην επιφάνεια της πίτας, φροντίζοντας να πάει παντού.
Βάζετε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και την ψήνετε ώσπου να στερεοποιηθεί και να ροδίσει, περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και την κόβετε.
govastileto
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.