Πολίτικο γιαουρτλού

0

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας

Υλικά
Για 2-4 μερίδες

Για το κεμπάμ

  400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  400 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
  1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι
  2 κουταλιές του γλυκού  πιπέρι
  1 κουταλιά του γλυκού τσίλι τριμμένο
  1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
  1κουταλιά του γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο
  1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα

  1 κουτί σάλτσα ντομάτα
  μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
  1 μικρό κρεμμύδι
  1 κ γλυκού πάπρικα
  αλάτι, λάδι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά του.
Περνάμε τον κιμά σε μακριά σούβλα και σχηματοποιούμε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ.
Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά την πλευρά στη μεγάλη σκάλα θερμοκρασίας.
Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι.
Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.
Σερβίρεται με γιαούρτι  και ξεροψημένες πιττούλες.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top