ένα υπέροχο σνακ
Υλικά
- 500 γρ. (4 φλ.τσαγιού) αλεύρι για όλες τς χρήσεις
- 20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ
- 5 γρ. (1 κουτ. γλυκου) αλάτι
- 150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
- 125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα.
Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές και τα διπλώνετε σε ρολό.
Σε μεγάλο τετράγωνο ταψί, βάζετε αντικολλητικό χαρτί, το βουτυρώνετε και τοποθετείτε τα 2 ρολά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 45 λεπτά και μετά στους 150οC για άλλα 30 λεπτά
ourlife
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.