Νόστιμο ελιόψωμο για όλες τις ώρες

0

ένα υπέροχο σνακ

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλ.τσαγιού) αλεύρι για όλες τς χρήσεις
  • 20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκου) αλάτι
  • 150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
  • 125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα.
Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές και τα διπλώνετε σε ρολό.
Σε μεγάλο τετράγωνο ταψί, βάζετε αντικολλητικό χαρτί, το βουτυρώνετε και τοποθετείτε τα 2 ρολά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 45 λεπτά και μετά στους 150οC για άλλα 30 λεπτά

ourlife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top