Η τιραμισού της μαμάς μου!

0

Λαχταριστή συνταγή!

Λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή της μαμάς μου που κάνει θραύση σε γιορτές και κεράσματα και που αν και διαφέρει από τη συνηθισμένη συνταγή της τιραμισού είναι νομίζω η καλύτερη που έχω δοκιμάσει!  Η μαμά μου δε, δεν προλαβαίνει να την τάζει σε γνωστούς και φίλους!

Θα χρειαστούμε:
  • 3 βανίλιες (2 για την κρέμα, 1 για το σιρόπι)
  • 3 τεμάχια παντεσπάνι (η μαμά μου διαλέγει Frau Lisa)
  • 1 κρέμα γάλακτος 500 ml
  • 1 τυρί Philadelphia 250 gr
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ σε σκόνη
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλυτζ. του καφέ (μικρό) κονιάκ
Ας ξεκινήσουμε!

Στο ποτήρι του μίξερ χτυπάμε το τυρί, την άχνη, την κρέμα γάλακτος και τις 2 βανίλιες. Τα χτυπάμε όλα μαζί για σχεδόν 2 λετπά! Φροντίζουμε να είμαστε από πάνω και να μην υπερβούμε τα 2-3 λέπτα για να μην κόψει η κρέμα μας. Η μαμά μου λέει πως μόλις δούμε να κάνει μια τρύπα στη μέση η κρέμα τότε είναι έτοιμη! Το ξαναλέω! Δεν αφήνουμε την κρέμα στο μπλέντερ για να κάνουμε άλλες δουλειές γιατί φοβάμαι πως θα μας γίνει νερό!!!

Εντάξει είμαι σίγουρη πως την πετύχατε! Βάλτε την στο ψυγείο και συνεχίζουμε!

Σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού βάζουμε το κονιάκ, 1 βανίλια, το νες καφέ και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να γεμίζει το φλυτζάνι! Μη με ρωτήσετε πόσα ml είναι ένα φλυτζάνι του τσαγιού! Η μαμά μου έτσι τα υπολογίζει, έτσι τα έμαθα και γω! Με το υγρό αυτό λοιπόν περιχύνουμε το παντεσπάνι, φροντίζοντας να μας φτάσει και για τα 3 της συσκευασίας! Η συνταγή όπως σας είπα είναι χιλιοδοκιμασμένη οπότε σίγουρα φτάνει!

Μόλις βρέξουμε το πρώτο παντεσπάνι στρώνουμε πάνω του λίγη κρέμα. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, το βρέχουμε και προσθέτουμε ξανά κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με το τρίτο παντεσπάνι και προσθέτουμε την τελευταία στρώση κρέμα στην επιφάνεια της τούρτας μας. Φροντίζουμε να μοιράσουμε σωστά την κρέμα ώστε να μας φτάσει να καλύψουμε και περιμετρικά την τούρτα! Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος!

Αφήνουμε στο ψυγείο μας για 2 ωρίτσες και στη συνέχεια την βγάζουμε και ρίχνουμε με ένα μικρό κόσκινο ή σουρωτήρι κακάο σε σκόνη για να την καλύψουμε! (Αν ρίξουμε το κακάο με χωρίς να περιμένουμε, η υγρασία από την κρέμα θα βρέξει το κακάο και δε θα μοιάζει τόοσ όμορφη η τούρτα μας.)

Η διαδικασία είναι πραγματικά πανεύκολη και το αποτέλεσμα μοναδικό!!!
Είναι μια ελαφριά, γευστικότατη συνταγή που θα λατρέψετε!

soulme
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top