Αγαπημένη γεύση, παραδοσιακή ελληνική νοστιμιά
Υλικά
- 500 γρ. κιμά ανάμικτο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
- 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 1500 ml ζωμό η νερό
- 750 γρ. ανάμικτα λαχανικά για σούπα*
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
Ζυμώνουμε μαζί τον κιμά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, τη φρυγανιά, το αυγό, αλατοπίπερο και πάπρικα. Πλάθουμε γιουβαρλάκια.
Βάζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε με προσοχή τα γιουβαρλάκια.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με χυμό λεμονιού.
*Υπάρχουν έτοιμα στα κατεψυγμένα ή φτιάχνουμε δική μας ποικιλία με καρότα, πράσο, λαχανάκια βρυξελών, αρακά, φασολάκια, κουνουπίδι, μπρόκολα κ.α.
radicio
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.