Λαχταριστά ρεβίθια στο φούρνο με ντομάτα και μυρωδικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
• 300 γραμμάρια ρεβίθια
• Μία ντομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
• Μία πιπεριά κόκκινη και μία πράσινη, κομμένες σε κυβάκια
• Ένα καρότο ψιλοκομμένο
• Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Ένα σκόρδο ψιλοκομμένο
• Μπούκοβο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε μπολ με μπόλικο νερό και μια κουταλιά σούπας αλάτι.
Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας σόδα.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά για να ξεπλύνουμε στη συνέχεια πολύ καλά με άφθονο νερό.
Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο για να βράσουν καλά, όχι όμως να χυλώσουν. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο, προσθέτοντας λίγο ζεστό νεράκι και σκεπάζοντας το πυρέξ.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.