Γεύση στο maximum!
Υλικά
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 – 340 γρ. αλεύρι
- 6 κ.σ. νερό ανθρακούχο
- 3 κ.γ. ξερή μαγιά
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
- ½ κ.γ. αλάτι
Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό,τη ζάχαρη,
το γιαούρτι και το λάδι.
Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και το μαύρο σουσάμι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη.
Ανοίγουμε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη.
Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες.
chefonair
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.