και γλυκειά και ξυνή και διαίτης
Υλικά
- 1 δόση ζύμη για τάρτες
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
- ¼ κ.γλ. κιτρινόριζα (προαιρετικά)
- 200 ml χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 3 ακέρωτα λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- 220 γραμμ. ζάχαρη
- 125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
- ζάχαρη άχνη
- χτυπημένη κρέμα
Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Αφού ψηθεί την αφήνουµε να κρυώσει.
Ετοιµάζουµε την κρέµα: Βάζουµε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπηµένα αυγά. Προσθέτουµε το ξύσµα, το χυµό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Απαιτείται συνεχές ανακάτεµα µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄.
Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄.
Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα. Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα.
Αδειάζουµε τη λεµονόκρεµα στην ψηµένη τάρτα.
Στρώνουµε την επιφάνεια και αφήνουµε να κρυώσει τελείως.
Την παγώνουµε στο ψυγείο.
boro
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.