Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

0

Μπορείτε να βάλετε ό,τι χόρτα σας αρέσουν.

Τι χρειαζόμαστε:

640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
300 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
200 ml ελαιόλαδο
400 γρ. διάφορα χόρτα πλυμμένα και κομμένα
2 κουταλιές σούπας ελιές μαύρες κομμένες σε ροδέλες
100 γρ. φέτα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Αλατίζουμε σε ένα τρυπητό τα χόρτα και τα αφήνουμε για 1/2 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και χωρίς να ζυμώσουμε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα αλάδωτο ταψί, αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε.

Χρησιμοποιήθηκε στρογγυλό κεραμικό ταψί 33 εκ.

sintagespareas
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top