Αφράτα και πεντανόστιμα μπισκότα με γιαούρτι
Κάνουν είτε για πρωινό, είτε για σνακ, είτε για ένα απολαυστικό επιδόρπιο, αν τα συνοδεύσετε με γιαούρτι με γεύση βανίλια και φράουλες. Ό,τι και να διαλέξετε, σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3κ.γ. baking powder
- 1κ.γ. baking soda
- 1/2κ.γ. αλάτι
- 1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 7κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και κρύο
- 1 κούπα γιαούρτι 2%, και λίγο ακόμα για άλειμμα
- 1/4 κούπα γάλα πλήρες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη baking soda, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντροκομμένα κομμάτια ζύμης.
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέστε το μείγμα στο μείγμα του αλευριού, ανακατέψτε καλά μέχρι η ζύμη να δέσει και έπειτα ζυμώστε με τα χέρια σας, χωρίς όμως να το παρακάνετε. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδης όταν τελειώσετε.
4. Απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και και ανοίξτε την σε πάχος περίπου 1εκ. Κόψτε κυκλάκια (χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι για ευκολία) και απλώστε τα σε ένα ταψάκι. Αλείψτε τα με λίγο γιαούρτι και έπειτα πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Ψήστε τα για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Queen
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.