Σε κινητικότητα 4.200 μέχρι τέλος Ιουλίου

0

Ποιοι είναι οι πρώτοι υπάλληλοι

«Αν κάποιος μπει στη δεξαμενή της κινητικότητας ή θα πάει στη θέση που του προσφέρεται ή θα φύγει» ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Eurogroup και τρόικα ζητούν αποδείξεις και ονόματα για τα 4 δισ. ευρώ της πρώτης... υποδόσης της δόσης και η συμφωνία κάνει λόγο για 4.200 δημοσίους υπαλλήλους που θα βγουν σε κινητικότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου

«Το Υπουργείο εξασφάλισε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας (12.500) μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013 με την πρόβλεψη ότι ένα μέρος (4.200) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Θα μπουν 4.200 δημόσιοι υπάλληλοι στην δεξαμενή της κινητικότητας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και 25.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Πρωινό Mega», ο οποίος υπογράμμισε ότι η διαθεσιμότητα θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από το δικό του υπουργείο και οι πρώτοι που θα μπουν στη δεξαμενή θα είναι οι πλεονάζοντες οδηγοί.

Εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες στην α’ φάση, δημοτικοί αστυνομικοί στη β’ φάση

Η πρώτη φάση της κινητικότητας (4.200 υπάλληλοι) θα καλυφθεί από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται στους 8 μήνες (από 12 που ήταν πριν εξασφαλιστεί η παράταση).

Η δεύτερη φάση, τον Σεπτέμβριο, θα καλυφθεί από τους δημοτικούς αστυνομικούς, στους οποίους θα γίνει –σύμφωνα με πληροφορίες- επανέλεγχος και αξιολόγηση δικαιολογητικών και προσόντων.

Την ίδια ώρα, στενεύει ο κλοιός για τους επίορκους καθώς η συμφωνία προβλέπει και άλλες 2.000 απολύσεις (πέραν αυτών της ΕΡΤ) μέχρι το τέλος του 2013.

Αιχμές για Μανιτάκη: Δεν βρήκαν ούτε ένα όνομα για κινητικότητα!

«Όταν παρέλαβα το υπουργείο, δε βρήκα ούτε ένα όνομα υπαλλήλου που θα έμπαινε σε κινητικότητα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης πετώντας βέλη… φαρμακερά στον προκάτοχό του, Αντώνη Μανιτάκη.

«Όταν εγώ πήγα στο υπουργείο από τους 12.500 που έπρεπε να βρεθούν στις δεξαμενές της κινητικότητας βρήκα ακριβώς “μηδέν”. Αυτή είναι η κατάσταση την οποία παρέλαβα και τρεις μέρες μετά ήρθε η τρόικα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως υπογράμμισε, έπρεπε να βρεθούν ονόματα υπό μεγάλη πίεση χρόνου και χρονική στενότητα, κάτι που τον δυσκόλεψε πολύ: «Δεν κοιμάμαι εύκολα με αυτές τις αποφάσεις, δεν εύχομαι σε πολλούς να είναι στη θέση αυτή».

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μιχελάκη: Η απόφαση της κυβέρνησης δεν αλλάζει

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη είχε, εξάλλου, το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση που είχε ως επίκεντρο το φλέγον θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, συμμετείχαν και οι δήμαρχοι.

«Η απόφαση της κυβέρνησης δεν αλλάζει» δήλωσε λακωνικά ο κ. Μιχελάκης μετά το τέλος της συνάντησης.

star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top