Πώς να ψάξετε για δουλειά, ενώ δουλεύετε

0

επιπλέον σημεία που πρέπει να προσέξετε

Η αναζήτηση εργασίας είναι μία διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο, υπομονή και σωστή οργάνωση για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όταν όμως το άτομο που ψάχνει για δουλειά ήδη εργάζεται, υπάρχουν κάποια επιπλέον σημεία που πρέπει να προσέξει, ώστε και να οργανωθεί καλύτερα και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με τον τωρινό του εργοδότη.

Αν και εσείς αντιμετωπίζετε την ίδια κατάσταση, διαβάστε παρακάτω ποια σημεία πρέπει να προσέξετε, όσο ψάχνετε για νέα δουλειά ενώ ήδη εργάζεστε:

    «Προστατέψτε» την τωρινή σας δουλειά μέχρι να βρείτε καινούργια!
Παρά το ότι βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας, δε θέλετε να ρισκάρετε την τωρινή σας δουλειά αν δεν έχετε εξασφαλίσει καλύτερη έτσι δεν είναι; Συνεπώς, φροντίστε, κατά τη διάρκεια που ψάχνετε καινούργια δουλειά, να λειτουργείτε με διακριτικότητα και αποφύγετε τις συζητήσεις με συναδέλφους σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ώστε να μη δώσετε δικαιώματα στον τωρινό εργασιακό σας περίγυρο και κυρίως στον εργοδότη σας.

    Προγραμματίστε την αναζήτηση εργασίας εκτός του εργασιακού σας ωραρίου
Κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε στη δουλειά πρέπει να αποφεύγετε την αναζήτηση νέας εργασίας γιατί η χρήση ενός κοινόχρηστου υπολογιστή για το συγκεκριμένο σκοπό μπορεί να «προδώσει» το μυστικό σας και να σας εκθέσει στους συνεργάτες σας και στον εργοδότη σας. Είναι προτιμότερο να ασχοληθείτε με την ανεύρεση εργασίας και να κανονίσετε πιθανές συνεντεύξεις για δουλειά εκτός του εργασιακού σας ωραρίου.

    Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αναλώσιμα και στοιχεία επικοινωνίας της παρούσας δουλειάς σας
Όσο αυτονόητο και αν θεωρείται, να αποφεύγετε τη χρήση των αναλώσιμων ειδών της εταιρείας για την εξυπηρέτηση προσωπικών σας σκοπών, όπως η αναζήτηση καινούργιας δουλειάς. Πέρα από το ότι δεν είναι σωστό, αν σας τσακώσουν, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην παρούσα εργασία σας. Επιπλέον, προτιμήστε να καταγράψετε στο βιογραφικό σας το προσωπικό σας e-mail και κινητό, τα οποία φροντίστε να χρησιμοποιείτε με διακριτικότητα στη διάρκεια της δουλειάς σας για να μην εκτεθείτε, και αποφύγετε να δώσετε τα εταιρικά στοιχεία επικοινωνίας σας.

•    Το ντύσιμο σας μπορεί να σας «προδώσει»…!
Αν τα ρούχα που φοράτε στην εργασιακή σας καθημερινότητα είναι πιο απλά και εμφανιστείτε κάποια μέρα με πιο επίσημο ντύσιμο για τη συνέντευξη, θα προκαλέσετε καχυποψία στη δουλειά σας. Είναι προτιμότερο να πάτε στη δουλειά σας με τα ρούχα που πάτε κάθε μέρα και να έχετε τα κατάλληλα ρούχα για τη συνέντευξη ώστε να αλλάξετε πριν πάτε για τη συνέντευξη.

fe-mail
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top