Πεντανόστιμη κιμαδόπιτα

0

η πιτούλα με το κρεατάκι

ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό έτοιμο
  • 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 150 γραμ. τυρί γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμ. τυρί μυζήθρα τριμμένη
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλικομμένος
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το βούτυρο και σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό.
Τέλος ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε στρογγυλό ταψί αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και απλώνουμε τον κιμά.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
Κάνουμε το τελευταίο φύλλο σουρωτό ( σαν πιέτες ) και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 50-55 λεπτά.

govastileto
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top