Όταν σας «στοιχειώνουν» σκέψεις και προκαταλήψεις

0

Τα στερεότυπα των γυναικών

Οι προκαταλήψεις και τα κοινωνικά στερεότυπα για τις γυναίκες είναι πολλά.

Ακολουθούν τα 10 πιο συνηθισμένα από αυτά και συμβουλές για να τα υπερκεράσετε...

Η ομορφιά είναι το παν
Δυστυχώς στην κοινωνία μας δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και την ομορφιά, ωστόσο, δεν είναι αυτό στο οποίο πρέπει να δίνετε την περισσότερη σημασία. Αν επιθυμείτε να ζήσετε μια αυθεντική, αληθινή αγάπη, αν θέλετε να έχετε ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους κι ένα σοβαρό σκοπό στη ζωή σας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα από αυτά δεν συνδέεται με την ομορφιά.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είστε όμορφες
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικό του προσωπικό γούστο κι άποψη για το τι είναι ομορφιά και ποιος άνθρωπος θεωρείται όμορφος. Ίσως οι απόψεις περί ομορφιάς των ανθρώπων που ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον κόσμο της διαφήμισης και της μόδας να συγκλίνουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η άποψή τους είναι η μοναδική και η σωστή.

Ο γάμος είναι ευτυχία, η εργένικη ζωή όχι
Αυτή η αντίληψη έχει δημιουργήσει την ιδέα ότι αν κάποιος δεν παντρευτεί στη ζωή του ή δεν έχει σχέση, δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ευτυχισμένος. Είναι όντως υπέροχο αν αυτό συμβεί, γιατί μια γυναίκα μπορεί να ευτυχήσει, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή που μπορεί να δώσουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξή πέραν του γάμου ή μιας ερωτικής σχέσης. Άλλωστε, αν κάποιος βρίσκεται σε σχέση ή έχει παντρευτεί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ευτυχισμένος ή ερωτευμένος, όπως και αν κάποιος είναι μόνος του δεν σημαίνει ότι είναι δυστυχισμένος και χωρίς παρέες.

Η πολύ αδύνατη σιλουέτα είναι σημάδι υγείας
Οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν δικαιολογίες όπως «το λέω γιατί αν αδυνατίσεις, θα είσαι πιο υγιής και αυτό είναι καλύτερο για σένα» για να πείσουν μια κοπέλα να χάσει υπερβολικά πολλά κιλά. Ωστόσο, η πολύ αδυνατισμένη σιλουέτα δεν συνεπάγεται υγεία. Μπορεί μια γυναίκα να έχει εξίσου πολλά προβλήματα υγείας είτε είναι πολύ αδύνατη είτε είναι πιο παχιά, καθώς τις περισσότερες φορές είναι χειρότερο για την υγεία να είναι κάποια πολύ πιο αδύνατη από ό,τι πρέπει παρά λίγο πιο πάνω από τα κανονικά της κιλά. Διαχωρίστε την έννοια του αδυνατίσματος με την έννοια της υγείας και ασχοληθείτε με συνήθειες που θα προωθήσουν την υγεία σας κι όχι την απώλεια βάρους.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να γιορτάσετε εκτός από γάμους, γεννήσεις, βαφτίσεις
Το μοναδικό θέμα συζήτησης των γυναικών θα πρέπει να είναι ένας γάμος μεταξύ ετερόφυλων και η δημιουργία οικογένειας με τη γέννηση παιδιών. Κι όμως δεν είναι έτσι. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να παντρευτείτε κάποιον, δεν χρειάζεται να το κάνετε με τον τρόπο που επιθυμούν οι άλλοι, καλώντας όλους τους συγγενείς με τους οποίους έχετε να μιλήσετε χρόνια ή δεν τους ξέρετε καν, επειδή απλώς ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια και δεν θέλετε να δυσαρεστήσετε τους γονείς σας. Δεν είναι κακό αν θέλετε να κάνετε μια μικρή, μαζεμένη και ήσυχη τελετή στην οποία θα γιορτάσετε τη χαρά σας με τους ανθρώπους που πραγματικά επιθυμείτε. Από την άλλη μεριά, αν είστε πολύ του γλεντιού και θέλετε να κάνετε ένα τεράστιο γαμήλιο τραπέζι με πολύ κόσμο, χορό, φαγητό και κέφι, δεν χρειάζεται να νιώθετε τύψεις και ενοχές που περάσατε καλά. Συμπέρασμα: αποφασίστε τι αρέσει σε εσάς και ζήστε τη ζωή σας όπως πραγματικά επιθυμείτε.

Δεν αξίζετε αν δεν επιλέξετε τη συντροφιά ενός άνδρα
Οποιαδήποτε κι αν είναι η οικογενειακή σας κατάσταση, υποστηρίξτε την και μην πέφτετε σε κοινωνικές παγίδες. Η κοινωνία προστάζει ότι αν είστε με έναν άνδρα, θα πρέπει να λέτε ότι αυτός είναι ο «άνδρας» σας, υποδηλώνοντας ότι έχετε παντρευτεί. Αν όμως εσείς θέλετε να μιλήσετε για το σύζυγό σας και χρησιμοποιήσετε τη λέξη «σύντροφος», τότε αμέσως η κοινωνία θεωρεί ότι δεν είστε παντρεμένη, κάτι που είναι ντροπή. Μην αφήνετε αυτές τις παλιομοδίτικες και προκατειλημμένες απόψεις να καθορίσουν τη ζωή σας, αν παίρνετε και δίνετε αγάπη, οι τίτλοι δεν έχουν σημασία.

Δεν μπορείτε να χειριστείτε τη ζωή μόνες σας
Οι άνδρες χρειάζονται για να φτιάχνουν τα υδραυλικά και να πληρώνουν λογαριασμούς, σωστά; Μην αφήνετε τον εαυτό σας να παγιδευτεί σε μια ζωή που δεν έχετε επιλέξει, επειδή η κοινωνία σας έχει πείσει ότι δεν είστε ικανές να τα βγάλετε πέρα μόνες σας στη ζωή, πατώντας στα πόδια σας. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γάμο, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να είναι μόνοι και δημιουργούν σχέσεις γιατί νιώθουν την ανάγκη να είναι επιθυμητοί κι έτσι αισθάνονται ότι έχουν αξία. Ωστόσο, μην αφήνετε κανέναν να σας δίνει αξία στη ζωή, έχετε δική σας αξία, δεν χρειάζεστε κανέναν άλλον να σας πείσει ότι αξίζετε, ούτε χρειάζεστε επιβεβαίωση μέσα από μια σχέση.

Δεν αναθρέφετε σωστά τα παιδιά σας αν δεν τα μεγαλώνετε σε μια κλασική πυρηνική οικογένεια
Η πυρηνική οικογένεια (δυο ετερόφυλοι γονείς με παιδιά) είναι το κλασσικότερο πρότυπο οικογένειας που προωθεί η κοινωνία, ωστόσο, αν η ζωή σας τα έφερε αλλιώς και τα παιδιά σας δεν μεγαλώνουν σε μια τέτοια παραδοσιακή οικογένεια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα λάβουν τα παιδιά σας κακή ανατροφή επειδή δεν ζείτε με τον τρόπο που προστάζει η κοινωνία. Το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζονται τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά είναι αγάπη και φροντίδα κι αν αυτό μπορείτε να τους το προσφέρετε σε μια οικογένεια πέραν της πυρηνικής θα μεγαλώσουν μια χαρά. Επίσης, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είναι όλες οι πυρηνικές οικογένειες ευτυχισμένες και μάλιστα κάποιες δεν αποτελούν πρότυπο για κανέναν.

Η καριέρα καλύπτει το κενό της αγάπης
Αυτό μπορεί να ισχύει για πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας που αφιερώνουν πολύ χρόνο στη δουλειά και την καριέρα τους γιατί δεν έχουν κάποια σημαντική σχέση αγάπης στη ζωή τους, όμως δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Πολλοί μπαίνουν σε μια δουλειά επειδή τους αποφέρει χρήματα ή επειδή τους κάνει να ξεχνιούνται μολονότι μπορεί να σιχαίνονται τη συγκεκριμένη εργασία. Ωστόσο, αν βρείτε μια δουλειά που σας ικανοποιεί πλήρως, είναι αυτό που ονειρευόσασταν και σας αποφέρει και χρήματα, μη διστάσετε να την εκμεταλλευτείτε επειδή κάποιοι θα πιστέψουν ότι έτσι καλύπτετε ορισμένα συναισθηματικά κενά σας. Το ένα δεν αποκλείει το ένα, όπως και το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο.

Το σώμα σας έχει φτιαχτεί για τα μάτια και την ευχαρίστηση των άλλων
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καλλωπίζετε το σώμα σας και να φροντίζετε τον εαυτό σας σύμφωνα με τα πρότυπα των άλλων, γιατί για αυτούς το κάνετε ούτως ή άλλως. Μεγάλο λάθος! Το σώμα σας σας ανήκει και είναι απλώς το μέσο που έχετε για να ζήσετε μια ζωή όπως εσείς την επιθυμείτε κι αν κάποιος επιλέξει να σας αγαπήσει γι’ αυτό που είστε, καλώς, αν πάλι όχι, πάλι καλώς. Ποτέ όμως μην πάρετε απόφαση να αλλάξετε κάτι επάνω σας γιατί σας το ζήτησε κάποιος ή για να αρέσετε σε κάποιον που δεν θα σας θέλει έτσι όπως είστε αυτή τη στιγμή.

newsbeast
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top