Μαθήματα ζωής από τον... Έλληνα Γιάννη Αντετοκούμπο

0

ελπίζω να βάλουμε μυαλό οι υπόλοιποι...

Της Κατερίνας Κοντού

Μας συγκίνησε όλους – μέχρι και τον πρωθυπουργό της χώρας- η αυθόρμητη χειρονομία του Γιάννη Αντετοκούμπο να σηκώσει την ελληνική σημαία σε γήπεδο μπάσκετ του NBA.

Οι περισσότεροι συγκινήθηκαν, γιατί -όπως του είπε και ο κ. Σαμαράς, όταν τον κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου- έδειξε και έξω λίγο Ελλάδα.

Προσωπικά αυτό που με άγγιξε είναι ότι ένας άνθρωπος, ένα νέο παιδί, που έχει ζήσει τον απόλυτο ρατσισμό και τον αποκλεισμό σε αυτή την χώρα, συνεχίζει να μας αγαπάει!

Ο άνθρωπος που σκεφτόταν να σταματήσει το μπάσκετ λόγω των ρατσιστικών σχολίων που άκουγε από τις κερκίδες θα κατέστρεφε την ζωή και την καριέρα του, εξαιτίας μας.

Τότε ούτε ο ίδιος δεν θα είχε φανταστεί ότι θα μπορούσε μια μέρα να μας κάνει περήφανους ένας… πρώην μετανάστης και νυν Έλληνας!

Ότι θα είχε την ευκαιρία να του ανοίξουν οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου και όχι κάποιου κελιού που θα τον φιλοξενούσε πριν την απέλαση.

Ότι θα άκουγε λόγια θαυμασμού, αντί για ρατσιστικά σχόλια.

Ότι θα δεχόταν επίθεση φιλίας, αντί για ξενοφοβία.

Ότι θα γινόταν «ένας από εμάς»… τέλος πάντων.

Προσωπικά ντρέπομαι, όταν σκέφτομαι ότι αυτό το παιδί, το αστέρι του μπάσκετ, που τώρα βιώνει όλη αυτή την ευτυχία «χάρη» στην ελληνική του ιθαγένεια, έχει πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης από εμάς που τώρα τον αποδεχόμαστε ως Έλληνα.

Ντρέπομαι, γιατί φοβάμαι πώς αν έτυχε ποτέ να είχε βρεθεί στον δρόμο μου και να είχε προσπαθήσει να μου πουλήσει και μένα ένα cd, για να φάει αυτός και η πολύτεκνη οικογένειά του, σίγουρα θα είχα αντιδράσει  όπως οι περισσότεροι: Με καχυποψία, γιατί δεν θα πίστευα ότι το κάνει για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό και με περιφρόνηση για τον ξένο που είναι απειλή για την χώρα μας.

Ελπίζω το μεγαλείο ψυχής του παιδιού αυτού που κατάφερε να συγχωρέσει όλους αυτούς που τον πλήγωσαν, σηκώνοντας την ελληνική σημαία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να μας δώσει ένα μάθημα.

Και αν επιμένει ο εκλεγμένος αρχηγός κόμματος κ. Μιχαλολιάκος, που δεν βάζει μυαλό, να τον αποκαλεί χιμπατζή, ελπίζω να βάλουμε μυαλό οι υπόλοιποι...

star

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top