Γνωρίστε το Λονδίνο περπατώντας!

1

Μια βόλτα χέρι-χέρι στη στυλάτη πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας

Στο Λονδίνο που σε προκαλεί να χαθείς μέσα του, να ζήσεις το δικό σου ρυθμό, να περιπλανηθείς όπου σε οδηγεί η ματιά σου.

Η πόλη αυτή δεν δέχεται χαρακτηρισμούς, ακριβώς γιατί περιμένει τον καθένα να την ορίσει μέσα από τις ατέλειωτα διαφορετικές στιγμές της! Όσες μέρες και να μείνεις στο Λονδίνο δεν είναι αρκετές για να γευτείς όσα μπορεί να σου προσφέρει. Ελευθερία έκφρασης, πολυπολιτισμικές παρουσίες, δύναμη του κλασσικού και φρέσκος αέρας του νέου. Μια μάλλον ρομαντική βόλτα, θα αποκαλύπτει σε κάθε βήμα την πόλη.

Ξεκινούμε με αφετηρία τον σταθμό του μετρό Westminster. Υπό την σκιά του Big Ben και του Κοινοβουλίου, ξεκινάμε το βάδισμα μας προς την άνετη Parliament Street. Εδώ σε όποια πλευρά του δρόμου και αν βαδίσουμε το πρόσωπο μας θα φωτιστεί από τα εκπληκτικής αρχιτεκτονικής δημόσια - κυβερνητικά ως επί το πλείστον κτίρια που προσπερνάμε. Θα σας συνιστούσαμε να περπατάτε από την δεξιά πλευρά ανεβαίνοντας. Θα καταλάβετε το γιατί μόλις βρεθείτε εκεί…


Περνάμε κατά σειρά το Treasury, το κτίριο του Foreign Office, το Banqueting House, το Horse guards με έφιππους φρουρούς στην είσοδο και τέλος τα Old Admiralty Offices. Ακόμη το υπουργείο Άμυνας, το Old War Office και το μνημείο των πεσόντων υπό την μορφή οβελίσκου που βρίσκεται κυριολεκτικά στην μέση του δρόμου. Η οδός έχει αλλάξει πια όνομα καθώς φτάνουμε στην πλατεία Trafalgar και λέγεται Whitehall.


Εμείς πριν ακόμη φτάσουμε στην φημισμένη πλατεία, στρίβουμε αριστερά και περνώντας κάτω από την μικρή αψίδα με το όνομα Admiralty Arch μπαίνουμε στην λεωφόρο Mall, που στο τέλος της ενώνει το St. James’s Park με το Green Park αποτελώντας στην ουσία φυσική συνέχεια τους. Το σημαντικό στοιχείο εδώ είναι να μπούμε μέσα στο πάρκο St. James, να περιπλανηθούμε στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια του, να ξεκουραστούμε στις όχθες της λίμνης του και να ταΐσουμε τα πουλιά που θα μας πλησιάσουν με ιδιαίτερη φιλικότητα και θάρρος.

Έπειτα να προχωρήσουμε με κατεύθυνση προς το παλάτι του Buckingham και να περάσουμε δεξιά του μέσα από τις μεγάλες πύλες με τις χρυσές απολήξεις στα κάγκελα για ακόμα μια πράσινη βόλτα στο Green Park αυτή τη φορά.. Θα καταλήξουμε στην οδό Piccadilly, όπου οι επιλογές είναι πάμπολλες -τα καφέ της επίσης- μαζί και η νύχτα που έχει φτιαχτεί για μας!

Next day

Την επόμενη μέρα επιστρέφουμε πίσω στον Τάμεση και συνεχίζουμε τον περίπατο μας, περνάμε την London Bridge και βγαίνουμε στο δρομάκι που λέγεται St. Martin’s Walk.


Συναντάμε την πολύ όμορφη Hay’s Galleria, ένα εμπορικό κέντρο- στοά με εντυπωσιακή οροφή και πολύ όμορφα χωρίς συνωστισμό μαγαζιά. Εδώ μπορούμε να έχουμε μια ανάπαυλα πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα.


Το τελευταίο τμήμα της παραποτάμιας διαδρομής μας αρχίζει από τα κανόνια του καταδρομικού Belfast που βρίσκεται δεμένο στην Νότια όχθη, συνεχίζει με μια βόλτα στο πολύ περιποιημένο οικολογικό πάρκο του William Curtis που συναντάμε λίγο πιο κάτω υπό την σκιά των πύργων της Tower Bridge και τελειώνει αφήνοντας πίσω μας την πιο σημαντική γέφυρα -αξιοθέατο της πόλης.

Περνάμε απέναντι και πάλι και ευρισκόμενοι μπροστά στα τείχη του πύργου του Λονδίνου καθόμαστε σε ένα παγκάκι νιώθοντας ήδη τη διαφορά στη ψυχολογία μας ολοκληρώνοντας τον περίπατο μας.

newsbeast
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου
To Top