Ντιπάκια τα βραδάκια

0

...είναι πιο όμορφα με ποτάκι και ντιπάκια

Τώρα με τις ζέστες αντί για φαγητό κανονικό τα βράδια είναι πιο όμορφα με ποτάκι και ντιπάκια, μικρά σάντουιτς και μικρά μεζεδάκια.

Το καλό με τα ντιπ είναι ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις «κανόνες» για την προετοιμασία τους –ο μόνος και βασικός κανόνας είναι ότι χρησιμοποιείς ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου. Με τι μπορεί να φτιαχτεί ένα ντιπ; Με τα πάντα: Με αβοκάντο (γουακαμόλε), με λάδι και αυγό (μαγιονέζα), με ταραμά (ταραμοσαλάτα), με φέτα, με γιαούρτι, με λαχανικά. Φαντασία θέλει και κριτσίνια!

Ένα από τα πολύ εύκολα ντιπ που όμορφα μπορεί κανείς να δοκιμάσει με κριτσίνια, νάτσος, η και κομματάκια από φρέσκο αγγουράκι φτιάχνεται με δυο διάσημα ελληνικά προϊόντα, τις πιπεριές Φλωρίνης και την φέτα.

Τις πιπεριές, πριν τις ανακατέψω με τα υπόλοιπα υλικά, τις ψήνω στο γκριλ μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους και τις ξεφλουδίζω με τον γνωστό τρόπο: Όταν ακόμη είναι καυτές τις κλείνω σε σακουλάκι για τρόφιμα, τις αφήνω να «ιδρώσουν» και όταν έχουν κρυώσει λίγο για να μπορώ να τις πιάσω τις βγάζω και η φλούδα φεύγει με μια κίνηση.

ΝΤΙΠ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
  • 300 γραμμάρια φέτα (κατά προτίμηση μαλακή)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • (κι άνηθο αν σας αρέσει)
Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει λίγο η φλούδα τους,

τις ξεφλουδίζουμε, και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Διατηρείται στο ψυγείο αλλά πριν το βγάλετε στο τραπέζι να το βγάλετε από το ψυγείο για να γίνει πάλι αφράτο.

cookbox
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top