Χρήσιμες συμβουλές για ένα καλοκαίρι χωρίς ατυχήματα

0

τι πρέπει να προσέξετε για να προστατεύσετε τα παιδιά σας

Τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν, όπως έχει αποδειχθεί, το καλοκαίρι. Τα σχολεία κλείνουν, τα παιδιά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και λιγότερη σωστή επιτήρηση.

Όπως για τους ενήλικες, έτσι και για τα παιδιά, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι χρόνος για χαρά, παιχνίδι και ξεκούραση, αλλά και μια περίοδος καταλυτική τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για τη μετέπειτα σχολική τους επίδοση.

Η επιτυχία των διακοπών σας καθορίζεται από το πόσο προετοιμασμένοι είστε πριν φύγετε.

Δείτε μερικά μυστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε.

Κρατήστε χαμηλές τις προσδοκίες σας. Πείτε σε όλους το ελάχιστο που θα κάνετε κάθε μέρα. «Θα πηγαίνουμε για κολύμπι τουλάχιστον για μισή ώρα. Θα πάμε δύο φορές στο λούνα παρκ». Να θυμάστε να υπόσχεστε λιγότερα και να πραγματοποιείτε περισσότερα.

Προετοιμαστείτε για το ταξίδι. Είτε ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, είτε με τρένο ή αεροπλάνο, πάρτε μαζί σας φαγητό, βιβλία, παιχνίδια και μουσική για να είστε κι εσείς απασχολημένοι και το παιδί (ή τα παιδιά) σας.

Εξερεύνησε τον προορισμό σας. Αν το μέρος των διακοπών είναι κοντά, πηγαίνετε μέχρι εκεί με το αυτοκίνητο για να δείτε σε τι δραστηριότητες και υπηρεσίες έχετε πρόσβαση. Αν δεν είναι κοντά, αγοράστε έναν ταξιδιωτικό οδηγό ή βρείτε πληροφορίες από το ίντερνετ.

Φτιάξτε πρόγραμμα. Δε χρειάζεται να σχεδιάσετε κάθε λεπτό του ταξιδιού, αλλά ένα απλό πλάνο θα βοηθήσει κι εσάς και το παιδί σας να ξέρετε τι να περιμένετε.

Δείξτε στο παιδί σας τα κατατόπια. Μόλις φτάσετε στο ξενοδοχείο ή τον ξενώνα, κάντε μια περιήγηση στο παιδί. Δείξτε του τι μπορεί και τι δεν πρέπει να κάνει στο μέρος που θα μείνετε.

Μοιραστείτε καθημερινά το πρόγραμμά σας με το παιδί. Όταν το παιδί ρωτήσει «Τι θα κάνουμε σήμερα;» είναι επειδή θέλει να ξέρει πάνω-κάτω τι θα κάνετε. Και πάλι είναι δεδομένη η καλή του συμπεριφορά όταν ξέρει τι να περιμένει.

Βοηθήστε το παιδί σας να φτιάξει ένα λεύκωμα διακοπών. Πάρτε τη χαρτοπετσέτα από το εστιατόριο ή ένα χάρτη ή κόψτε ένα λουλούδι και βοηθήστε το να φτιάξει ένα λεύκωμα αναμνήσεων. Είναι μια ωραία δραστηριότητα για όταν ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια.

Κάντε οικογενειακό συμβούλιο. Πείτε στα παιδιά σας τι πήγε καλά, τι δεν πήγε και πού σκέφτεστε να πάτε την επόμενη φορά. Είναι ένα θαυμάσιο θέμα για συζήτηση, ειδικά αν δε συζητάτε συχνά μεταξύ σας.
Ο ήλιος δεν αστειεύεται… ειδικά πάνω στο ευαίσθητο δέρμα των μικρών παιδιών!

Ποτέ μην αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη μέσα ή κοντά σε νερό!

Να παίζετε μαζί με το παιδί στα ρηχά, μέχρι να εξοικειωθεί με το νερό.

Μην το αναγκάζετε να μπει στο νερό αν φοβάται.

Να του επισημαίνετε συνεχώς τους πιθανούς κινδύνους.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κάθονται κάτω από τον ήλιο χωρίς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλα, φανελάκια και γυαλιά ηλίου.

Προτιμότερο είναι να πηγαίνετε για μπάνιο, είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα, ώστε ο ήλιος να μην είναι τόσο καυτός.

Παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 10 ετών θα πρέπει να φορούν αδιάβροχο αντηλιακό με 30 δείκτη προστασίας, ενώ τα βρέφη κάτω των έξι μηνών θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τον ήλιο.

Τα παιδιά να φορούν σανδάλια, παπούτσια για το νερό ή σαγιονάρες, ώστε να αποφύγουν την επαφή τους με την καυτή άμμο!

Μην τα αφήνετε να κολυμπούν χωρίς μπρατσάκια.
Να θυμάστε ότι τα μπρατσάκια μπορούν να προσφέρουν μερική ασφάλεια στα παιδιά σας αλλά δεν αντικαθιστούν τη δική σας επίβλεψη

Πείτε «όχι» στις βουτιές χωρίς την παρουσία σας.

Σε άλλα μέρη της θάλασσας, το έδαφος είναι ρηχό και σε κάποια άλλα δεν μπορείτε να δείτε ούτε καν το βυθό. Μια βουτιά μπορεί να καταλήξει σε απρόβλεπτη χωρίς την επίβλεψή σας. Είναι πιθανό να υπάρχουν βράχια, κοφτερά κοχύλια ή αιχμηρές πέτρες στον πάτο της θάλασσας, που μπορούν να βλάψουν το κεφάλι του παιδιού ή να το αφήσουν αναίσθητο. Μάθετε τα παιδιά σας ότι δεν πρέπει να βουτάνε από ψηλά και χωρίς την παρουσία σας, αφού ακόμα και ένα απροσδόκητο κύμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο!

healthtimes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top