Τρικομματική ΤΕΛΟΣ!
Ένας ένας μαζεύουν τα πράγματα τους οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ και πάνε.. σπίτι

0

Πυρ ομαδόν από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατά Κουβέλη

Θύελλα αντιδράσεων και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού φέρνει η απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να αποσύρει από το κυβερνητικό σχήμα τον Υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν.Μανιτάκη , την υφυπουργό Υγείας Φ.Σκοπούλη και τον υφυπουργό Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου .

Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει ακόμη και τους γραμματείς που είναι στα υπουργεία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός ΔΗΜΑΡ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ με τις δηλώσεις κατά του Φώτη Κουβέλη να δίνουν και να παίρνουν. 

bistis.jpg

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Μπίστης, αφήνει αιχμές κατά του κ. Κουβέλη χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» τη στάση του. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μπίστης τονίζει: «Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

tromaktiko.jpg

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση και να συνδιαμορφώσει την κυβερνητική πολιτική. «Σέβομαι τον Φώτη Κουβέλη και θα παραμείνω στη ΔΗΜΑΡ γιατί είναι δημοκρατικό κόμμα» είπε.

psarianos_grigoris.jpg

Διαφωνίες με το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, διατύπωσε και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και της ΔΗΜΑΡ. Σημείωσε πως στα όργανα του κόμματος «θα συναποφασίσουμε για τη στάση μας στη Βουλή έναντι της κυβέρνησης, εάν θα στηρίζουμε ή εάν θα δίνουμε ψήφο ανοχής». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας όσα γράφονταi ως διαδικτυακά παραμύθια.

Υπάρχει θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης, τόνισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμος Γεωργάτος. Πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις, να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των εταίρων για να προχωρήσουν δημοκρατικά οι μεταρρυθμίσεις, είπε και πρόσθεσε: «Η τρικομματική κυβέρνηση υφίσταται αυτή τη στιγμή. Πρέπει να επιμείνουμε και να συμμετέχουμε πιο δυναμικά».

likoudis.jpg

O Γραμματέας του κόμματος  Σπ.Λυκούδης απέφυγε να ξεκαθαρίσει την εικόνα, σημείωσε πάντως: «Είναι λογικό ο κόσμος να πιστεύει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι εκτός κυβέρνησης». Αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν στην κυβερνητική κρίση, σημείωσε: «Είμαστε η Αριστερά της ευθύνης, θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε και η Αριστερά της Δημοκρατίας».

Σκοπούλη: «Πάω να μαζέψω τα πράγματά μου από το υπουργείο»

skopouli-foteini-600x350.jpg

Πριν από λίγο, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, η Φωτεινή Σκοπούλη, λέγοντας στους δημοσιογράφους «φεύγω, πάω να μαζέψω τα πράγματά μου από το Υπουργείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Φωτεινή Σκοπούλη ήταν από τους πρώτους που επέμεινε στην σκληρή γραμμή της αποχώρησης από την κυβέρνηση και εξώθησε τον Φώτη Κουβέλη στην μετωπική σύγκρουση του με τον πρωθυπουργό.

Χατζησωκράτης: H ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από την κυβέρνηση

assets_LARGE_t_420_54080534_type12128.jpg

«Ζητάμε από τους υπουργούς να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους» δήλωσε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής , το στέλεχος  της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης.

Ερωτώμενος για τη στάση του κόμματος την επόμενη ημέρα, ο κ.Χατζησωκράτης διευκρίνισε πως δεν έχει τεθεί θέμα ψήφου ανοχής στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως το επόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση Κουβέλη.

"Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"

Παρά την έντονη φημολογία πως υπάρχει μεγάλο "ρήγμα" στην παράταξη του Φώτη Κουβέλη, πηγές από την Αγίου Κωνσταντίνου επισημαίνουν πως η συναδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ διεξάγεται σε πολύ καλό κλίμα .

Στήριξη κατά περίπτωση

Όσον αφορά τώρα τη στάση της ΔΗΜΑΡ την επόμενη ημέρα, οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν στο star, αυτά που δήλωσε ο Φωτης Κουβέλης το πρωί της Παρασκευής στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ του είπε χαρακτηριστικά ότι θα εισηγηθεί στην ΚΟ του κόμματος του, η ΔΗΜΑΡ να στηρίζει κατά περίπτωση την κυβέρνηση. Αναλογα δηλαδή με το αν τα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση συμφωνούν με τις θέσεις και τις αξίες της ΔΗΜΑΡ .

star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top