Το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης των αρχηγών
Η απόφαση να γίνει Ιφιγένεια η ΕΡΤ

0

Σαμαράς: Δεν έχουμε άλλη επιλογή, το γνωρίζετε – Βενιζέλος: Κοροϊδεύουμε εαυτούς

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο πατρικό σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην οδό Μουρούζη.

Ο πρωθυπουργός είχε καλέσει τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να τους ενημερώσει για την απόφασή του να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, σε μια συνάντηση αρχηγών με πλούσιο παρασκήνιο.

Η πίεση ήταν μεγάλη από την τρόικα και ο πρωθυπουργός επέλεξε να θυσιάσει την ΕΡΤ, ως άλλη «Ιφιγένεια», στο βωμό της τρόικας. Στα χέρια του είχε ήδη δύο δημοσκοπήσεις που έδειχναν μεγάλο μέρος των πολιτών υπέρ της εξυγίανσης της ΕΡΤ.

«Μας ζητάς δηλαδή να κοροϊδεύουμε ευατούς και αλλήλους;»

Έτσι ενημέρωσε τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας μάλιστα ότι δε θα χρειαστεί να ψηφίσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αφού μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ψηφιστεί και εφαρμοστεί το σχέδιο νόμου για τη νέα ΕΡΤ και η ΠΝΠ δε θα ισχύει πλέον.

Οι δύο αρχηγοί αιφνιδιάστηκαν. «Μας ζητάς δηλαδή να κοροϊδεύουμε ευατούς και αλλήλους;» φέρεται να είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζοντας την αντίθεσή του με το κυβερνητικό σχέδιο. «Οποία επιμέλεια! Τα έχετε ετοιμάσει όλα χωρίς καν να έχουμε συζητήσει μεταξύ μας. Εμείς αυτό δεν το στηρίζουμε» αποκρίθηκε ο Φώτης Κουβέλης.

Σαμαράς: Το κάνω για το Μνημόνιο, με πιέζει η τρόικα

Η συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 8 το βράδυ της Κυριακής και κράτησε τρεισήμισι ώρες, δεν έληξε με ευχάριστο τρόπο και ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε τη Δευτέρα να αποσπάσει για δεύτερη φορά τη συναίνεση των εταίρων του μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε στους κυβερνητικούς τους εταίρους το Μνημόνιο και την υποχρέωση για απολύσεις 2.000  δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τέλος Ιουνίου, κάνοντας μάλιστα λόγο για έντονες πιέσεις από την τρόικα για να φανεί η Ελλάδα συνεπής στις δεσμεύσεις της. Η απάντηση, όμως, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη ήταν η ίδια.

Αμέσως τα κομματικά επιτελεία πήραν φωτιά. «Προχωράμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όλοι κρινόμαστε τώρα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε στενούς του συνεργάτες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κάνει πίσω. Το ίδιο ισχυρίστηκαν και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στα δικά τους κομματικά επιτελεία.

Τις επόμενες ώρες, και ενώ φάνηκε να έρχεται ανεμοστρόβιλος στην κυβέρνηση, φάνηκαν οι πρώτες κινήσεις καλής θέλησης, ειδικά από την πλευρά Σαμαρά. Μένει να φανεί τι θα βγάλει η κρίσιμη σύσκεψη αρχηγών τη Δευτέρα…

Βήμα της Κυριακής
star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top