Τι δεν καταλαβαίνεις;

0

Καταρχάς σιχαίνομαι τους υποκριτές

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έπρεπε να είμαστε «ΈΝΑ»

Καταρχάς σιχαίνομαι τους υποκριτές.

Γι αυτό θα γράψω την ιστορία όπως την κατάλαβα εγώ, όσο την κατάλαβα τα 24 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Η θέση μου ως δημοσιογράφου είναι ότι όταν υπάρχουν γεγονότα σε εξέλιξη Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΕΙ. Ας απεργήσει κάποια άλλη στιγμή.

Κομματικό στέλεχος ΔΕΝ υπήρξα ποτέ, πολιτικοποιημένη ήμουνα πάντα.

Το κρατικό κανάλι βεβαίως πρέπει να υπάρχει, αλλά αν είναι «μαγαζί » του Σαμαρά ή του κάθε «Σαμαρά » έχει δικαίωμα αυτός ο «κακός διαχειριστής να το κλείσει» . Γιατί αν δεν κάνω λάθος σαν «μαγαζί κομματικό κάνει πασαρέλα η κρατική τηλεόραση τόσα χρόνια» και δεν είχα συναντήσει ούτε «μισό» πολίτη που να πίστευε ότι δεν έπασχε από σοβαρό νόσημα η κρατική τηλεόραση. .

ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ:

1. Οι εργαζόμενοι στο κρατικό κανάλι που ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει και θα ξαναλειτουργήσει θ’ αποζημιωθούν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ποσό που θα πάρουν είναι γύρω στα 78.000 ευρώ.

2. Προς τιμή τους πολλά παιδιά που εργαζόντουσαν εκεί, ας πούμε στο αρχείο, ομολογούσανε ότι «την μία πηγαίνανε και τις δέκα όχι» αλλά για το «ξύσιμό τους» δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά το σύστημα.

3. Διαφωνώ καθέτως με όσους μου τηλεφωνούν για να μ’ ενημερώσουν πόσα έπαιρναν οι Λυριτζήδες – Οικονόμου, η Μαρία Χούκλη, η Πόπη Τσαπανίδου και άλλοι πρωτοκλασάτοι παρουσιαστές. Εμένα ΔΕΝ μου φταίνε οι άνθρωποι, καλά κάνανε και τα πήρανε. Ξέρεις κανέναν που αν του δώσουνε 50.000 ευρώ το μήνα, (παράδειγμα το φέρνω) να μπατσίσει εκείνους του τα δίνουνε;

Όσοι υπογράφανε τις αμοιβές έχουν το πρόβλημα και απ ότι ξέρω ειδικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει τους ελέγχους.

ΠΟΙΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;;;;

Οι δημοσιογράφοι , οι μοντέρ, οι φωτιστές, οι σκηνοθέτες που βρέθηκαν στον δρόμο κυριολεκτικά από την εποχή του πρώτου ΣΚΑΙ, όταν περιμέναμε ουρές στα ταμεία να πληρωθούμε «έναντι» για έξι μήνες απληρωσιάς, τότε που πολλοί δεν είχανε ούτε γάλα για ν’ αγοράσουν στα παιδιά τους, τότε που προσωπικά εγώ εγχείριζα την μάνα μου με όγκο στον εγκέφαλο και δεν είχα ούτε ν’ αγοράσω γιαούρτι για το βράδυ, τότε που γινότανε πλιάτσικο στον ΣΚΑΙ και στην τελευταία δραματική σύσκεψη όπου ο Νίκος Κακαουνάκης ανακοίνωνε σε όλους μας ότι «παίξαμε και χάσαμε» τι έγινε ;;;; Να σας πω τι έγινε ….

Το mega είχε στείλει συναδέλφους με κάμερες να καταγράψουν τις τελευταίες στιγμές που ο ΣΚΑΙ ψυχορραγούσε. Ρώτησε κανένας ποτέ πως επιβίωσαν οι άνθρωποι που βρεθήκανε στο δρόμο ΚΑΝΕΝΑΣ….Πολλοί τότε φίλοι φύγανε για την ξενιτειά και άλλοι πάθανε μη αναστρέψιμες βλάβες. Θυμάμαι ότι περιμέναμε στην ουρά του ταμείου, μήπως και πληρωνόμασταν ώωωωρες. Τα λεφτά ερχόντουσαν σε μαύρες σακούλες και ….φανταστείτε την σκηνή, κάποιος, κάποτε έφτανε μπροστά στο ταμείο μετά από δύο ώρες ορθοστασία και άκουγε εκείνο το τραγικό «ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ»……(Αν θέλει κάποιος και δεν το θυμάται ας βγει να με διαψεύσει)

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΕΥΑΣΘΗΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ, όταν ξέρουμε ποιοι καίγανε τα βιβλία τους στα τζάκια για να ζεσταθούν, ποιοι κοιμόντουσαν στο κανάλι γιατί τους είχανε κόψει το ρεύμα, ποιοι πηγαίνανε στα συσσίτια για να πάρουν φαγητό, ποιοι φύγανε στα πατρικά τους, όσοι είχανε πατρικό σε χωριό, ποιοι δανείστηκαν από συναδέλφους που δεν είχανε για να φάνε ΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ (και δεν γράφω καμία υπερβολή), ποιοι σε κατάσταση χημειοθεραπείας πήγαιναν και παρακαλούσαν με «μάσκα» στο πρόσωπο το λογιστήριο να τους δώσει «έναντι» έξι μηνών!!!!

ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ που μείνανε ανασφάλιστοι με κλειδωμένα τα μητρώα άνθρωποι με ανίατα προβλήματα υγείας, μέχρι να γίνει η απογραφή για το ποιοι πλήρωναν εισφορές και ποιοι όχι. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ; Άνθρωποι άγνωστοι σε πολλούς, υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ που κάνανε, ό, τι μπορούσανε, όπως η Αγάθη Κηρύτση, οι γιατροί που εξέταζαν τον κόσμο, ακόμη και αν τα μητρώα δεν ήταν ανοιχτά, συνάδελφοι που μεταξύ τους δίνανε 10 Ευρώ σε εκείνον τον καρκινοπαθή συνάδελφο που δεν είχε ΟΥΤΕ ένα μπουκάλι νερό ν αγοράσει.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ, καταρχάς, να μπορούσαμε κάποια στιγμή ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!!! Ξέρω ότι μπορεί να ξεσηκώσω θύελλα με αυτό που θα γράψω, αλλά πώς να θεωρήσω διαφορετικό κομμάτι μου τον συνάδελφο κάμεραμαν που πήγαμε μαζί τις νύχτες που καιγότανε η πόλη στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, ή σε αποστολή …Πώς να ξεχωρίσω από την μεγάλη οικογένειά μας, τους τεχνικούς του ΣΚΑΙ που όταν έγιναν τα επεισόδια στην Αλβανία τους πιάσανε και τους δείρανε φυλακίζοντάς τους. Θυμάται κανένας αυτά τα παιδιά; Όχι φυσικά …..

Θα παραμείνω να πιστεύω ότι μόνο αν διαλυθούν τα «μαγαζάκια» που αν είσαι γκομενίτσα ευνοούμενου έχεις θέση στην παρέα . Δεν κατάλαβα τι το λιγότερο διέθεταν οι συνάδελφοι που βρέθηκαν στο δρόμο και που εργαζόντουσαν 15 ώρες το 24ωρο γιατί στην ιδιωτική τηλεόραση, δεν υπήρχε χρόνος για τσιγάρο καρδιά μου.

Η Κατάρα θα είναι να δημιουργηθεί ΔΙΧΟΝΟΙΑ του «εμείς» και «εσείς». Η Κατάρα θα είναι να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Το ταμείο της κρατικής ήταν – μείον και έπρεπε να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές από το – ‘95 και μετά.

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως την βγάζουνε οι συνάδελφοι στην εφημερίδα που δίνει 200 ευρώ το μήνα ή πως την βγάζουνε όσοι δουλεύουνε στα site 15 ώρες και Σαββατοκύριακα με μισθούς που φτάνουν τα 500 ευρώ;

Να γιατί σιχαίνομαι τις κομματικές ταυτότητες, γιατί σήμερα με ρώτησαν αν αυτά που γράφω ευνοούν την κυβέρνηση των τριών.

Το να γίνονται απεργίες χωρίς στρατηγική για μένα είναι μόνο ΧΑΣΙΜΟ μεροκάματου. Όσοι μπορούν να το κάνουν προφανώς έχουν χορηγούς. Υποκλίνομαι στην απεργία αλλά με στρατηγική και συγκεκριμένο στόχο.

Επειδή είμαι μεγαλύτερη από αρκετούς και επειδή ξέρω ότι πολλοί από μας λατρέψαμε την δουλειά αυτή, αλλά δεν μας αφήσανε, όσο και αν γίνομαι δυσάρεστη θα συνεχίζω να γράφω την γνώμη μου.

mylady
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top