Τα φαβορί για τις θέσεις υπουργών της νέας κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

0

ο κ. Βενιζέλος πιθανότατα θα καταλάβει θέση αντιπροέδρου

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που πιθανότατα να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Μετά τις παραιτήσεις των υπουργών της ΔΗΜΑΡ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απέρριψε την εισήγηση να προχωρήσει σε άμεση αντικατάστασή τους επιλέγοντας τον ριζικό ανασχηματισμό.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν σειρά επαφών για τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπου θα ισχύσει η αναλογία 2 προς 1, δηλαδή δύο στελέχη της Ν.Δ. για κάθε ένα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος πιθανότατα θα καταλάβει θέση αντιπροέδρου, έχοντας παράλληλα και τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών – με τον κ. Δ. Αβραμόπουλο να μετακινείται στο Αμυνας ή Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από τους νυν υπουργούς της Ν.Δ., πέραν του κ. Αβραμόπουλου, διασφαλισμένη θέση φέρονται να έχουν επίσης οι κ. Ν. Δένδιας, Κ. Χατζηδάκης, Δ. Σταμάτης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Γ. Στουρνάρας. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να προτείνει την υπουργοποίηση των κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Π. Κουκουλόπουλου, Φώφης Γεννηματά, Γ. Μανιάτη και Φ. Σαχινίδη, εάν καμφθούν οι ενστάσεις του τελευταίου. Παράλληλα, τα επιτελεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζονται τη διαμόρφωση νέας προγραμματικής συμφωνίας.

Ζητούμενο παραμένει η συμμετοχή ή μη του ίδιου του κ. Βενιζέλου στην κυβέρνηση και με ποιο χαρτοφυλάκιο, πλην του τίτλου του αντιπροέδρου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Βενιζέλο να διεκδικεί και τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι θα προκληθεί ντόμινο αλλαγών, καθώς η παρουσία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κυβέρνηση θεωρείται δεδομένη για τον πρωθυπουργό, όπως και αυτή των Κ. Χατζηδάκη, Ν. Δένδια, Κ. Αρβανιτόπουλου, Ολγας Κεφαλογιάννη και, προφανώς, του στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτη.

Πιθανή θεωρείται η συμμετοχή στελεχών όπως οι Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης. Από εκεί και πέρα, το παρασκήνιο βοά από τα σενάρια περί υπουργοποιήσεων στελεχών, αν και είναι σαφές ότι οι αλλαγές και οι καραμπόλες θα συνεχισθούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του «Εθνους» σε επίπεδο προσώπων, η αρχή θα γίνει -προφανώς- από την επιλογή του κ. Βενιζέλου να αποδεχθεί τελικά τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Παλαιότερα, όταν η κυβέρνηση ήταν τρικομματική είχε επιφυλάξεις, με δεδομένη και τη σταθερή άρνηση του κ. Κουβέλη. Τώρα που τα δεδομένα άλλαξαν, ο κ. Βενιζέλος -σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ- εμφανίζεται πιο θετικός απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.

imerisia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top