Κοντά σε συμφωνία οι αρχηγοί, νέα σύσκεψη αύριο

0

Επιταχύνεται ο ανασχηματισμός – Απομακρύνονται οι εκλογές

Νέα σύσκεψη αύριο στις 20.30 θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί αφού ούτε σήμερα μετά από τρεισήμισι ώρες κατάφεραν να έρθουν σε οριστική συμφωνία που θα ξεπεράσει τον σκόπελο της ΕΡΤ.

Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, οι τρεις αρχηγοί δεν επιθυμούν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και ενδεχομένως σε περιπέτειες. Τόσο πάντως ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης, οι οποίοι  θα ενημερώσουν τις ΚΟ των κόμματων τους πριν την αυριανή  συνάντηση, ξεκαθάρισαν πως πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας για το πως θα λειτουργεί από 'δω και πέρα η κυβέρνηση και η μεταξύ τους επικοινωνία.

Το γεγονός ότι Βενιζέλος και Κουβέλης μίλησαν για άμεση εκπομπή σήματος αλλά για δημόσια τηλεόραση γενικά και όχι για ΕΡΤ ερμηνεύεται ως σημάδι καταρχήν πολιτικής συμφωνίας, η οποία αναμένεται να τεθεί αύριο στις συνεδριάσεις των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Εν συνεχεία και εάν υπάρξει το «πράσινο» φως, αναμένεται στην αυριανή σύσκεψη των αρχηγών να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το θέμα, μεταξύ των οποίων και οι τεχνικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, είναι πολύ πιθανό μέσα στο γενικότερο πλαίσιο να τέθηκε και ζήτημα άμεσης πραγματοποίησης του ανασχηματισμού, δηλαδή πριν το συνέδριο της ΝΔ.

Εξάλλου, σε λιτές δηλώεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος κεδίκογλου έκανε λόγο για «σύνθετη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο». Το γεγονός, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο για το συνέδριο του ΕΛΚ (ένα ταξίδι που είχε αφήσει ανοικτό το αν θα πραγματοποιηθεί σε περίπτωση εμπλοκής στην κυβέρνηση) δείχνει ότι η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι μια στροφή πριν τον τερματισμό...

Βενιζέλος: Θα μιλήσω με το ΠΑΣΟΚ και θα επανέλθω αύριο. Υπάρχει ισχυρό αίσθημα ευθύνης

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η στάση μας έχει πολύ ισχυρό αίσθημα εθνικής ευθύνης. Ό,τι έχω πει δημόσια, αυτά λέω και με τους 3 αρχηγούς» ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και της δημοκρατικής τάξης, ζητήματα που -όπως τόνισε- αφορούν «θεσμό πολύ μεγάλης σημασίας και την αποκατάσταση της λειτουργίας της» .

«Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα. Θέλει, όμως, όχι απλά κυβέρνηση εθνικής ανάγκης αλλά γνήσια τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και που λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «συμφωνία που θα διασφαλίσει την άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ» και άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητές της.

Παράλληλα,  διαμήνυσε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας για να δοθεί νέα ώθηση στην κυβέρνηση.

Κουβέλης: Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα.

Το αντικείμενο όμως της συζήτησης δεν ήταν μόνο η δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και το θέμα της λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης»  ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίαση με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ενώ στις 20:30 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους κυβερνητικούς εταίρους.

«Διεκδικώ να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων στη βάση των νέων δεδομένων και όχι μόνο για την εθνική ραδιοτηλεόραση» τόνισε ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι «Για μας αυτό που προέχει είναι το συμφέρον του τόπου και του ελληνικού λαού. Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ είναι διαρκώς παρούσα όπως και η θέλησή μας να βγούμε στο δρόμο που οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα».

Κεδίκογλου: Έγινε μια σύνθετη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο

Φειδωλός στις δηλώσεις του ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως σήμερα έγινε «μια σύνθετη πολύωρη συζήτηση, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο».

«Μέσα σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη των αρχηγών ήταν το πώς θα λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ» ξεκαθάρισε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε: «Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός».

«Ο πρωθυπουργός θα φύγει αύριο για τη Βιέννη και το συνέδριο του ΕΛΚ, θα επιστρέψει στις 19.15 και θα γίνει η σύσκεψη των αρχηγών στις 20.30» κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top