Γιατί το τηγάνισμα δεν είναι τόσο κακό τελικά…

0

καμία απευθείας σύνδεση μεταξύ τηγανητών και καρδιακών νοσημάτων

Νέα μελέτη έδειξε ότι εκείνοι που μαγειρεύουν το φαγητό τους σε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, δεν παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, αντίθετα με την κοινή αντίληψη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματά τους έρχονται σε αντίθεση με την ιδέα ότι το τηγανητό φαγητό είναι κακό για την υγεία της καρδιάς, καθώς βρήκαν ότι η χρήση συγκεκριμένων ελαίων στο μαγείρεμα, δεν έχει διαφορά για την καρδιακή υγεία ενός ατόμου.

Οι ερευνητές του Autonomous University of Madrid, υπό τον καθηγητή Pilar Guallar-Castilon, ανέλυσαν δεδομένα περίπου 41.000 ενηλίκων ηλικιών μεταξύ 29 και 69 ετών οι οποίοι δεν εμφάνιζαν κάποιο καρδιακό πρόβλημα κατά την έναρξη της μελέτης.

Τους χώρισαν σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το πόσο συχνά καταναλώνουν τροφές τηγανισμένες σε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, σε μεγάλες και μικρές ποσότητες.

Μετά από μελέτη 11 ετών, προέκυψε ότι λίγοι περισσότεροι από 600 εμφάνισαν χαρακτηριστικά στεφανιαίας νόσου και 1.100 πέθαναν από διάφορες αιτίες.

Δεν διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ των τεσσάρων ομάδων.

“Σε μια μεσογειακή χώρα, όπου το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο είναι τα πιο συνηθισμένα λίπη για τηγάνισμα, και όπου μεγάλες ποσότητες τηγανισμένων τροφών καταναλώνονται τόσο στο σπίτι όσο και έξω από αυτό, καμία σύνδεση δεν παρατηρήθηκε μεταξύ της κατανάλωσης τηγανητού φαγητού και του κινδύνου στεφανιαίας νόσου ή θανάτου”, αναφέρεται στο πόρισμα της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ).

Στη μελέτη προτίθεται ότι, ενώ η κατανάλωση άφθονων τηγανητών τροφών ενέχει τον κίνδυνο αύξησης της αρτηριακής πίεσης, αύξησης της χοληστερίνης και του σωματικού βάρους, παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν σε καρδιακά νοσήματα, ωστόσο, καμία απευθείας σύνδεση μεταξύ τηγανητών και καρδιακών νοσημάτων.

life2day

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top