Φεύγουμε για Μήλο!!!

0

Αφήστε τα όνειρα σας να αναδυθούν στην αγκαλιά της Αφροδίτης

Η Μήλος είναι ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου Πελάγους. Έχει σχήμα πετάλου και αναρίθμητες παραλίες που καθιστούν το νησί διεθνή τουριστικό πόλο. Πολυάριθμες μικρές και μεγάλες αμμουδιές σε μια πανδαισία χρωμάτων, θαλασσινές σπηλιές και γεωμορφολογικά σχήματα ηφαιστειακής έμπνευσης δικαιολογούν επαρκώς την τουριστική έκρηξη των τελευταίων δεκαετιών. Η ιστορία, οι μύθοι και η παράδοση συναντιούνται με την ξεχωριστή ομορφιά του νησιού και συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό χαλάρωσης και ευχαρίστησης, ικανό να συνδυάσει και να ικανοποιήσει ακόμα και τις δυσκολότερες απαιτήσεις!

Η Μήλος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα. Αντικειμενικά !

Απέχει τρεις ώρες από την Αθήνα με πλοίο και 30 λεπτά με αεροπλάνο. Είναι ιδανικό νησί για τους λάτρεις της φύσης και του απέραντου γαλάζιου. Έχει περίπου 125 χιλιόμετρα ακτογραμμής με περισσότερες από 50 αμμώδεις παραλίες !!!

Αξιοθέατα

Αρκούδες

Στην είσοδο του κόλπου της Μήλου δίπλα στη Πλάθιενα βρίσκονται οι Αρκούδες για να υποδεχτούν τον επισκέπτη του νησιού. Ένα παιχνίδι γλυπτικής στα βράχια από την φύση, δημιούργησε αυτό το μοναδικό φαινόμενο.


Aρχαίο Θέατρο

Το Αρχαίο Θέατρο βρίσκεται στη περιοχή της Τρυπητής. Η κατασκευή του Θεάτρου ανάγεται πιθανότατα στην Ελληνιστική Εποχή, όμως σήμερα είναι ορατή η Ρωμαϊκή φάση του μνημείου. Σώζεται το κοίλο με επτά μαρμάρινες κερκίδες, η ορχήστρα και το δάπεδο της σκηνής. Σήμερα παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα, το θέατρο παραχωρείται για κάποιες παραστάσεις.

Αρχαίο θέατρο Μήλος

Αρχαιολογικό Μουσείο

Στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στην Πλάκα , έργο του Ε. Τσίλλερ, που κτίστηκε το 1870. Επισκευάστηκε από αρχιτέκτονες της ΚΑ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και λειτουργεί ως μουσείο από το 1985.


Στο ΒΔ άκρο της Μήλου βρίσκεται το ακρωτήριο Βάνι. Πριν από εκατομμύρια χρόνια η περιοχή αυτή ήταν ο λασπώδης πυθμένας ενός υποθαλάσσιου κρατήρα, όπου σταδιακά σχηματίστηκαν πετρώματα πλούσια σε μαγγάνιο.

Το 1871 έγιναν οι πρώτες προσπάθειες για την αξιοποίηση αυτού του μεταλλεύματος.


Γλαρονήσια

Μόνιμοι κάτοικοι των τριών αυτών βραχονησίδων , που αποτελούν δημιουργήματα της υφαιστειακής λάβας , είναι οι γλάροι. Βρίσκονται στη Βόρεια πλευρά του νησιού και ο καλύτερος τρόπος για να τα θαυμάσετε από κοντά είναι η επίσκεψη με κάποιο από τα τουριστικά εκδρομικά σκάφη που ξεκινούν από τον Αδάμαντα.


Καλόγερος

Ένας επιβλητικός βράχος μέσα στη θάλασσα λίγο μετά τα Πολλώνια, στη θαλάσσια διαδρομή που οδηγεί στα Γλαρονήσια, δημιούργημα και αυτός της ηφαιστειακής λάβας.


Κατακόμβες

Xριστιανικό κοινοτικό κοιμητήριο που χρονολογείται στα τέλη του 2ου αι. μ.Χ. και παρέμεινε σε χρήση μέχρι τα τέλη του 5ου αι. μ.Χ. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα αποτελούμενο από τρεις κατακόμβες, δηλαδή από μεγάλους χαμηλούς διαδρόμους, με συνεχόμενους προς κάθε διάδρομο άλλους μικρότερους και ένα νεκρικό θάλαμο. Και οι τρεις κατακόμβες συγκοινωνούν με διαδρόμους μεταξύ τους. Στις πλευρές των διαδρόμων βρίσκονται λαξευμένοι τοξωτοί τάφοι (ή αρκοσόλια), ορισμένοι από τους οποίους είναι οικογενειακοί. Ταφές εντοπίστηκαν επίσης και στο δάπεδο των διαδρόμων. Οι τάφοι διακοσμούνται με φυτικά κοσμήματα και συμβολικές παραστάσεις.


Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Μουσείο της Μήλου βρίσκεται στην Πλάκα κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς Κορφιάτισσας. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Σύλλογο των Μηλίων της Αθήνας και είναι πλούσιο σε εκθέματα. To Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου βρίσκεται στον Αδάμαντα και λειτουργεί από τον Μάιο του 1998.Το Μουσείο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της εταιρίας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει και τη λειτουργία του. Στόχος του Μουσείου είναι να προβάλλει και να τιμήσει τη μεταλλευτική ιστορία της Μήλου και την τοπική παράδοση, ιδιαίτερα αυτή που συνδέεται με τη γεωλογία, τη μεταλλεία και το φυσικό πλούτο.

Ναυάγιο

Ο χειμώνας στα νησιά είναι δύσκολος! Ο καιρός έφερε και προσάραξε στα αβαθή λίγο ανατολικότερα από το Σαρακίνικο, αυτό το πλοίο, πιθανότατα ύστερα από μηχανική βλάβη.


Φυλακωπή

Από τις σημαντικότερες πόλεις του προϊστορικού Αιγαίου. Σώζει λείψανα ζωής από δύο χιλιετίες περίπου (3300-1100 π.Χ.). Στην τρίτη οικιστική περίοδο είναι έντονες οι μινωικές επιδράσεις ενώ στην τέταρτη οι μυκηναϊκές. O ι ανασκαφές άρχισαν το 1896-1899 από την Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή και συνεχίστηκαν κατά τα έτη 1911, 1963 και 1974-1977. T α σημαντικότερα μνημεία και αρχιτεκτονικά σύνολα του αρχαιολογικού χώρου είναι:

Παραλίες

Η Μήλος φημίζεται για τις πολυάριθμες μικρές και μεγάλες παραλίες της. Τα ηφαιστειογενή πετρώματα στο διαρκές παιχνίδι τους με τα στοιχεία της φύσης έχουν δημιουργήσει παραλίες μοναδικής ομορφιάς.Υπάρχουν περισσότερες από 70 παραλίες με πεντακάθαρα κρυσταλλένια νερά που σας περιμένουν!!! Καποίες απο αυτές είναι Τσιγκράδο, Φυρίπλακα, Σαρακίνικο, Προβατάς, Κλέφτικο, Γέροντας, Αγία Κυριακή, Παλιοχώρι και άλλες τόσες καταπληκτικές παραλίες!!!!



Ολοήμερες εκδρομές οι οποίες ξεκινάνε κατά τις 9 π.μ και η επιστροφή είναι κατά τις 7 π.μ. (τις κλείνετε στον Αδάμαντα) θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε και την πιο κρυφή γωνιά της Μήλου!

Αφήστε τα όνειρα σας να αναδυθούν στην αγκαλιά της Αφροδίτης και γίνετε ένα με τον ήλιο και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Είναι ένας τόπος ονειρεμένος στον οποίο θα περάσετε ίσως τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας! Επισκεφθείτε την και αφεθείτε στη γοητεία της!

soulme
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top