Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ

0

δεν είναι λόγος η ύπαρξη χρεών από καταναλωτές

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου σε δηλώσεις του -όπως διευκρίνισε ο ίδιος- ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης - δήλωσε άγνοια για τους λόγους που οδήγησαν τη ρωσική Gazprom σε αλλαγή στάσης και μη υποβολή προσφοράς, αν και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα η ρωσική εταιρία ενδέχεται να διέβλεψε ότι θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Η Gazprom, όπως ανέφερε, δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση για τις αιτίες που την οδήγησαν σε μη κατάθεση προσφοράς. Ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός χαρακτήρισε ο υφυπουργός την προσφορά από την αζερική SOCAR για τον ΔΕΣΦΑ.

Για τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν περί μη επαρκών εγγυήσεων για τα χρέη ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε ότι σε όλους τους υποψηφίους είχαν δοθεί τα στοιχεία για τις οφειλές και τα μέτρα που λαμβάνονται για αυτές, αλλά και ότι στην ελεύθερη αγορά υπάρχει και ρίσκο και δεν υπάρχει αγορά με κρατικές εγγυήσεις.

«Το θέμα αυτό έχει κλείσει, συνεπώς ο νέος διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε πολύ καλύτερες συνθήκες» ισχυρίσθηκε ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα μειωθεί το τίμημα.

Τέλος, για τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom, ο υφυπουργός τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς είναι ανοιχτός, βλέπει επενδυτές και έκανε σημαντική προσπάθεια προς όλες τις πλευρές.

Από πλευράς Κομισιόν, η εκπρόσωπός της Πια Αρενκίλντε, διέψευσε ότι υπήρξε ανάμειξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και χαρακτήρισε αβάσιμα τα σχετικά δημοσιεύματα.

Η Gazprom σε δική της ανακοίνωση επιβεβαίωσε την απόφασή της να μην υποβάλει προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, την οποία απέδωσε στο γεγονός ότι η εταιρεία δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της.

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: δεν είναι λόγος η ύπαρξη χρεών από καταναλωτές

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδης, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προσφορά, αλλά «ύστερα από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσε και διαπραγματεύσεις μηνών η εταιρία επέλεξε να μην έρθει».

Δεν δέχθηκε όμως ότι ήταν πρόβλημα η ύπαρξη χρεών στη ΔΕΠΑ από καταναλωτές. «Αυτό θα ήταν λόγος για να μειωθεί το τίμημα όχι να αποσυρθεί η πρόταση» ισχυρίσθηκε, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση, διαπραγματεύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ».


star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top