Ανοίγει ξανά η ΕΡΤ

0

με τι συμβάσεις θα προσληφθούν οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένος να σταματήσει την «τρικυμία» της τρικομματικής φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς, μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων Βενιζέλου και Κουβέλη στο κλείσιμο της ΕΡΤ, επεξεργάζεται σχέδιο για να εκτονωθεί η κρίση, να αποφευχθούν οι εκλογές αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην κοινωνία.

Με σκοπό να φύγει το μαύρο από τις οθόνες της ραδιοτηλεόρασης, ο Αντώνης Σαμαράς θα πάει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με μία προσωρινή λύση, με την οποία θεωρεί πως θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ. Συγκεκριμένα, θα προτείνουν να εκπέμπει κανονικά το σήμα, με προσωρινό πρόγραμμα, πιθανότατα επαναλήψεις του προγράμματος.

Η ευθύνη για το συγκεκριμένο εγχείρημα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, όργανα που έχουν αναλάβει τη διαχείριση πλέον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με βάση την υπουργική απόφαση που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στο νέο σχήμα θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ, κάτι το οποίο, άλλωστε είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εξηγήσει πως στο νέο κρατικό κανάλι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, το Μαξίμου φέρεται να δρομολογεί τη μετάδοση προσωρινού προγράμματος, με τους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου έργου έτσι ώστε να λειτουργήσει προσωρινά αλλά με περιορισμένο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων με δίμηνες συμβάσεις τις οποίες θα υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ.

Χαρακτηριστικό είναι ένα tweet της δημοσιογράφου Νικόλ Λιβαδάρη υπεύθυνης για το δελτίο της Ελλης Στάη: «Ζητάνε επίσης "πρόθυμους" για να οργανώσουν υποτυπώδη "μεταβατική λειτουργία"...» αλλά και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κογιάννη: «Αισχρό. Ζητούν από διευθυντές να βρουν μια ομάδα με δίμηνες συμβάσεις με το ΥΠΟΙΚ ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να την ανοίξουν ως ΝΕΡΙΤ!».

Η κίνηση αυτή προκαλεί χιλιάδες ερωτήματα, με το βασικό να είναι υπό ποιά νομική μορφή θα εκπέμψει το νέο μέσο, καθώς πλέον με την υπουργική απόφαση η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει, ενώ η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν έχει καν συσταθεί.

Αυτές οι πληροφορίες προβληματίζουν και τους εργαζόμενους που φοβούνται μην τυχόν κληθούν να υπογράψουν αυτές τις συμβάσεις έργου, αν και εφόσον παραιτηθούν των αποζημιώσεων που δικαιούνται ως απολυμένοι.


star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top