Ζυμωτό ψωμί

0

Αφράτο ζυμωτό σπιτικό ψωμί για το μεσημεριανό σας γεύμα!

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλεύρι ζυμωτό (όσο πάρει)
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε 10 κ.σ από το αλεύρι, την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε ξανά για 5 λεπτά ώστε να αρχίσει η μαγιά να δρα. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά αλεύρι, όσο χρειαστεί έτσι ώστε να καταλήξουμε με μια ζύμη που θα είναι μαλακή και δεν θα κολλάει στα χέρια. Ταυτόχρονα ζυμώνουμε πολύ καλά και προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι (περίπου μαζί με το αλεύρι ).

Αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ζυμώνουμε για 1 λεπτάκι ακόμα και του δίνουμε μια μορφή φρατζόλας. Κάνουμε 2-3 χαρακιές στο ψωμάκι μας και το βάζουμε σε ταψί το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το ζυμάρι. Πασπαλίζουμε τέλος και το ψωμί και είμαστε έτοιμοι για φούρνο!!!

Στους 180-200C (ανάλογα τον φούρνο) για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανό εξωτερικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το νερό πρέπει οπωσδήποτε να είναι χλιαρό για να φουσκώσει το ψωμί μας!!! Επίσης, το αλάτι το προσθέτουμε προς το τέλος για να μην χαλάσει τις ιδιότητες της μαγιάς.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top