Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα μας ο τρόπος γραφής μας

0

Οι αλλαγές όμως προκύπτουν από τη διάθεσή μας

Η επιστήμη της γραφολογίας προσεγγίζει την προσωπικότητά μας μέσω της μελέτης του γραφικού χαρακτήρα.

Όπως είναι φανερό έχει να κάνει αρκετά με την ψυχολογία. Πολλοί είναι αυτοί βέβαια, που δεν δίνουν βάση στη συγκεκριμένη επιστήμη, ισχυριζόμενοι πως ο γραφικός τους χαρακτήρας δεν είναι σταθερός.

Οι αλλαγές όμως προκύπτουν από τη διάθεσή μας. Σας παρουσιάζουμε ορισμένα στοιχεία που δίνουν δείγματα του χαρακτήρα μας ανάλογα με τον τρόπο, που γράφουμε.

Κλίση
Όταν γράφουμε υπάρχει πιθανότητα τα γράμματά μας, να γέρνουν προς κάποια πλευρά. Όταν λοιπόν εμφανίζουν κλίση προς τα δεξιά, σημαίνει πως είστε αρκετά κοινωνικό άτομο και σας αρέσει να συναναστρέφεστε με κόσμο. Εάν έχουν κλίση προς τα αριστερά, πάει να πει πως προτιμάτε να εργάζεστε μόνοι χωρίς ιδιαίτερη προβολή και μάλιστα εάν είστε δεξιόχειρες, ίσως εκφράζει εξέγερση.

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα μας ο τρόπος γραφής μαςΌρθια γράμματα

Εάν τα γράμματά σας είναι σε πλήρως όρθια θέση, σύμφωνα με γραφολόγους, έχετε τάσεις τελειομανίας και υψηλή πειθαρχεία. Επίσης μαρτυρούν αισιοδοξία και μια θετική προσωπικότητα. Αντίθετα τα πιο πλάγια γράμματα, φανερώνουν συναισθηματική αστάθεια και μερικό αρνητισμό.

Μέγεθος
Τα μικρά γράμματα ανήκουν πιθανώς σε κάποιον, που μπορεί να συγκεντρωθεί μακρόχρονες περιόδους και δεν αποσπάται εύκολα. Τέτοια άτομα συνήθως προτιμούν να εργάζονται μόνα τους και αρκετά σκληρά. Τα μεσαία γράμματα δείχνουν άτομα, που εργάζονται σε νορμάλ ρυθμούς χωρίς να πολυενδιαφέρονται για λεπτομέρειες. Όσοι γράφουν με μεγάλα γράμματα είναι άτομα που αποσπώνται αρκετά εύκολα.

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα μας ο τρόπος γραφής μαςΑπόσταση γραμμάτων
Είναι αρκετά συχνό να γράφουμε χωρίς να σηκώνουμε το στυλό ή το μολύβι για μία λέξη. Η «μονοκοντυλιά», η οποία ήταν ιδιαίτερα μοντέρνα στο παρελθόν, είναι στοιχείο ατόμου με καλλιτεχνική φύση και αρκετά δημιουργικού. Αντίθετα, γράφοντας αραιά το ένα γράμμα από το άλλο, δείχνετε αρκετά προσεκτικοί και με αίσθηση επιφυλακτικότητας.

Πίεση στο γράψιμο
Ρόλο παίζει και πώς μένουν τα γράμματά σας στο χαρτί. Εάν για παράδειγμα θυμίζουν την «Ιχνηλασία» και κοντεύουν να σκίσουν το χαρτί, είστε αρκετά ευέλικτος χαρακτήρας με έντονη προσαρμοστικότητα. Εάν πάλι τα γράμματα ίσα που διακρίνονται, μαρτυρούν μια ευαίσθητη προσωπικότητα με σεμνότητα αλλά και έντονη διάθεση για κριτική. Τα φυσιολογικά γράμματα δείχνουν ισχυρή προσωπικότητα και πείσμα για επιτυχία.

flowmagazine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top