Τα κουζινικά που χρειάζεται η “έξυπνη” νοικοκυρά

0

Για να γίνει η κουζίνα σωστή...

1. Σετ από κοφτερά μαχαίρια; κουζίνας για κάθε χρήση
Μας κάνουν τη ζωή εύκολη και την προετοιμασία των φαγητών παιχνίδι, αφού με αυτά μπορούμε άνετα να κόψουμε ή να ξεκοκαλίσουμε το κρέας και να ψιλοκόψουμε τα λαχανικά μας

2. Φυγοκεντρικός στεγνωτής σαλάτας
Πρέπει να τον δοκιμάσετε για να καταλάβετε τη διαφορά. Μετά το πλύσιμο κάθε πράσινης σαλάτας, τραβάτε το κορδόνι της συσκευής και η σαλάτα στεγνώνει απόλυτα, καθώς κάθε υγρασία μένει στον εξωτερικό κάδο. Έτσι η βινεγκρέτ και το ντρέσινγκ μένουν πάνω στη σαλάτα.

3. Κατσαρόλα για σπαγγέτι, με ενσωματωμένο σουρωτήρι
Απαραίτητη για να φτιάξουμε κάθε είδους πάστα, αφού χάρη στο ύψος της τα μακαρόνια βράζουν τέλεια, χωρίς να λασπώσουν. Τα ζυμαρικά βράζουν μέσα στο σουρωτήρι και μόλις περάσει ο χρόνος του βρασμού απλώς το σηκώνετε, αποφεύγοντας τα γνωστά ατυχήματα του σουρώματος.

4. Μεταλλικός ή πλαστικός τρίφτης
Είναι το αμέσως επόμενο βασικό εργαλείο, το οποίο θα μας βοηθήσει να τρίψουμε τυρί, καρότο, ντομάτα, κρεμμύδι ή σκόρδο.

5. Γάστρα
Ακόμα ένα απαραίτητο σκεύος, κυρίως για ψήσιμο στον φούρνο. Η διαφορά της γάστρας από το απλό ταψί έγκειται στο ότι η πρώτη μαγειρεύει πιο υγιεινά, συγκρατεί τους χυμούς από το κρέας ή το ψάρι, ώστε να μη στεγνώνει το φαγητό μας, και τέλος κρατά αναλλοίωτα το άρωμα και τη γεύση του.

6. Βαθύ αντικολλητικό τηγάνι/γουόκ
Μας είναι απαραίτητο για να πετύχουμε όλες τις μεσογειακές, αλλά και τις ασιατικές, γεύσεις που αρέσουν σε εμάς και στους φίλους μας. Το ότι είναι βαθύ μας βοηθά να ψήσουμε ομοιόμορφα το φαγητό.

7. Μικρό αντικολλητικό τηγάνι
Το χρήσιμο σκεύος για να ετοιμάσουμε οτιδήποτε της ώρας, αλλά και να μαγειρέψουμε πεντανόστιμες ομελέτες, να τηγανίσουμε λουκάνικα, μπέικον ή να φτιάξουμε διάφορα σαγανάκια.

8. Σετ από ξύλινη/μεταλλική κουτάλα, πιρούνα, σπάτουλα και τρυπητή κουτάλα

Μας εξυπηρετούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Είναι τα βασικά εργαλεία μας για να ανακατεύουμε, να πιάνουμε ή να αποσύρουμε τα φαγητά μας από τη φωτιά, αλλά και για να τα δοκιμάζουμε στην περίπτωση που θέλουν περισσότερο αλάτι.

9. Φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση
Φόρμες κυκλοφορούν πολλές στο εμπόριο. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η δική μας να έχει αποσπώμενη βάση, ώστε να βγαίνει ευκολότερα το γλυκό, για να είμαστε περήφανες όταν το σερβίρουμε.

10. Μπρίκι ελληνικού καφέ
Μικρό ή μεγάλο, αποτελεί το κλασικό gadjet που ούτως ή άλλως δεν λείπει ποτέ από μια ελληνική κουζίνα - παραδοσιακή ή μοντέρνα.

11. Ξύλο κοπής με περιφερειακό αυλάκι
Το ξύλο κοπής είναι από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα μιας κουζίνας, καθώς πάνω του τεμαχίζονται κρεμμύδια, λαχανικά, κρεατικά και πουλερικά. Το περιφερειακό αυλάκι συγκρατεί κάθε ζουμί που διαφορετικά θα λέρωνε την επιφάνεια εργασίας σας. Επί πλέον πάνω του μπορείτε να σερβίρετε στο τραπέζι μεγάλα ψητά, χωρίς να λερώσετε το τραπεζομάντιλο.

12. Πρέσα σκόρδου
Το σκόρδο δίνει νοστιμιά στα φαγητά μας, όμως το ψιλοκόψιμο του είναι δύσκολο και αφήνει τα... μυρωδάτα του ίχνη για πολλές ώρες στα χέρια. Με την πρέσα απλώς το καθαρίζετε από τη φλούδα και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτή.

noikokyra
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top