Σουφλέ με ζυμαρικά, καπνιστή γαλοπούλα & λαχανικά εποχής

0

ανοιξιάτικη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. πένες βρασμένες
  • 100 γρ. ριγκατόνι βρασμένα
  • 100 γρ. φαρφάλες βρασμένες
  • 100 γρ. φουσίλι βρασμένα
  • 1 φάκελο κοτόσουπα φιδέ Knorr
  • 250 γρ. γκούντα τριμμένο ή άλλο μαλακό τυρί κίτρινο
  • 7 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. Βιτάμ soft
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά μαζί με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με το Βιτάμ.
Σε ένα άλλο μικρό σκεύος ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε τα σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας.

Μόλις το μίγμα της σούπας ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα αυγά και το αλεύρι.

Σε μία βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα σοταρισμένα λαχανικά και τη γαλοπούλα καθώς και τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το μίγμα της σούπας έως ότου ομογενοποιηθούν καλά.

Σε ένα μέτριο ταψί που το έχουμε αλείψει με Βιτάμ ρίχνουμε το μίγμα των ζυμαρικών και από πάνω «πουδράρουμε» με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά.

Mπορείτε να προσθέσετε και μπέικον στα αλλαντικά σας για περισσότερο άρωμα καπνιστού στο σουφλέ σας.

cookbox
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top