Τι πιο δροσερό και καλοκαιρινό από ένα ζουμερό σορμπέ
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 3-4 λεμόνια)
4 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Ρίξτε το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατέψτε τα και βάλτε το στη κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πιρούνι και περάστε το μέσα. Ξανάβάλτε το στη κατάψυξη και αφήστε το να σταθεροποιηθεί.
Στη συνέχεια χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε μέσα σε άδεις λεμονόκουπες.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.