"Οι ΗΠΑ έδιωξαν τον Καραμανλή διότι εμπόδιζε τα σχέδια τους"

0

η Ελλάδα ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ευρώ

Στο θέμα της ευρωκρίσης και του ρόλου της Αμερικής επανήλθε ο γκουρού του γερμανικού χρηματιστηρίου Ντιρκ Μίλερ -γνωστός και ως Mr. Dax.

Ο Γερμανός ειδικός, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο με τίτλο «Showdown», όπου εστιάζει στο πρόβλημα το ευρώ με γεωπολιτική οπτική, σε προηγούμενη του συνέντευξη είχε αποκαλέσει τον Παπανδρέου «μαριονέτα των ΗΠΑ» που ήρθε με σχέδιο να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη.

Σε νέα του συνέντευξη, όχι μόνο επαναλαμβάνει τη θέση του αλλά και εξηγεί πως έπρεπε να φύγει ο Κώστας Καραμανλής από την πρωθυπουργία για να μπορέσουν οι ΗΠΑ να εφαρμόσουν τα σχέδια τους για την Ευρώπη.

«Οι ΗΠΑ ήθελαν να φύγει ο Καραμανλής για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους»

«Γνωρίζοντας τη ζωτική σημασία που έχει για τις ΗΠΑ να παραμείνει το δολάριο παγκόσμιο νόμισμα, τίθεται το ερώτημα: τι είναι πιο ρεαλιστικό, vα παρακολουθεί άπρακτη η Αμερική τη διαδικασία διαδοχής του δολαρίου από το ευρώ στην παγκόσμια οικονομία ή να κάνει κάτι για να την αποτρέψει;» αναρωτήθηκε ο Γερμανός ειδικός, ο οποίος δεν κρύβει ότι το ευρώ ήταν μια ελαττωματική κατασκευή εξαρχής αλλά επισημαίνει ότι η έκρηξη οφείλεται σε στοχευμένες επιθέσεις: «Αυτό το είδαμε ιδιαίτερα μετά το 2008. Το 2010 κορυφώθηκαν οι επιθέσεις και τότε ήταν η Ελλάδα η χώρα κλειδί. Η Ελλάδα ήταν η χώρα, με την οποία μπορούσαν να ανατινάξουν το ευρώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ευρώ και σε αυτό συντέλεσαν πολλοί λόγοι: «Από τη μία πλευρά υπήρχε η ανάγκη να "φρενάρουν" το ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά ήθελαν πρόσβαση στους ελληνικούς υδρογονάνθρακες και αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο με πρωθυπουργό τον Καραμανλή, ο οποίος αντιμετώπιζε με συμπάθεια τον Πούτιν και τη Ρωσία».

Ο Μίλερ υποστηρίζει ότι υπήρχε στοχευμένη αποσταθεροποίηση της Ελλάδας στο διάστημα 2008-2009 και κάνει αναφορά στη σχετική έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στο δημοψήφισμα ο Παπανδρέου θα έπρεπε να ρωτήσει «ποιού τα συμφέροντα πιστεύετε ότι εξυπηρετώ»!

«14 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο επί των Οικονομικών υπουργός του Παπανδρέου (σ.σ.: Παπακωνσταντίνου) κατήγγειλε στις Βρυξέλλες ότι το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο και στην ουσία έριξε την Ελλάδα στην κόψη του μαχαιριού… Αυτό ήταν που ενεργοποίησε όλους τους μηχανισμούς ενάντια στην Ελλάδα. Και όλα αυτά έγιναν με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπανδρέου» προσθέτει ο Mr Dax, ο οποίος δε σταματά την επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο ίδιος και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους» τονίζει ο Μίλερ, ο οποίος σχετικά με το δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει ο Παπανδρέου για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σχολιάζει: «Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποιου έδρασε;»

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top