Ο άσος του NBA Τζέισον Κόλινς δήλωσε ότι είναι γκέι

0

Είμαι ένας 34χρονος σέντερ του ΝΒΑ. Είμαι μαύρος και είμαι γκέι

Ο μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ Τζέισον Κόλινς είναι ο ο πρώτος παίχτης στον ομαδικό αμερικανικό αθλητισμό που τόλμησε να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

"Είμαι ένας 34χρονος σέντερ του ΝΒΑ. Είμαι μαύρος και είμαι γκέι", αποκάλυψε ο ίδιος στο κείμενο που έγραψε και φιλονενείται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Sports Illustrated.

Η "εξομολόγηση" του Αμερικανού αθλητή, ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν αγωνιζόμενος για την ομάδα των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ενώ δίνει τις μάχες του στο παρκέ του NBA από το 2001, αναρτήθηκε στις 29 Απριλίου στην ιστοσελίδα του SI.

"Δεν ήταν στα σχέδιά μου να γίνω ο πρώτος αθλητής κορυφαίου ομαδικού σπορ στις ΗΠΑ, που δηλώνει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αλλά από τη στιγμή που είμαι, είμαι χαρούμενος που ξεκινάω αυτή τη συζήτηση", έγραψε ο Κόλινς.

"Μακάρι να μην ήμουν εγώ το παιδί στην τάξη που σηκώνει το χέρι του και λέει 'είμαι διαφορετικός'. Μακάρι κάποιος άλλος να το είχε κάνει. Δεν υπήρξε κανείς, γι' αυτό σηκώνω το χέρι μου", πρόσθεσε.

Ο Κόλινς αποκάλυψε ότι σε μικρότερη ηλικία έβγαινε με γυναίκες και μάλιστα είχε αρραβωνιαστεί: "Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να ζήσω με ένα συγκεκριμένο τρόπο, έπρεπε να παντρευτώ με μία γυναίκα και να μεγαλώσω παιδιά μαζί της", παραδέχτηκε.

Η πρώτη φορά που μίλησε ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ήταν με μία θεία του η οποία του προσέφερε απλόχερα τη στήριξή της.

Πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε το "μυστικό" του και στον Joe Kennedy, τον παλιό του συγκάτοικο στο Stanford και τώρα μέλος του Κονγκρέσου: "Χάρηκε που τον εμπιστεύτηκα. Μου ζήτησε να τον ακολουθήσω στην Gay Parade και θα το κάνουμε μαζί στις 8 Ιουνίου".


"Τώρα είμαι ελεύθερος, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έχω φτάσει σε ένα αξιοζήλευτο σημείο στη ζωή μου και μπορώ να κάνω λίγο πολύ ό,τι θέλω. Και αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ. Ακόμη αγαπώ αυτό το παιχνίδι και μπορώ ακόμα να προσφέρω. Οι προπονητές και οι συμπαίκτες μού το αναγνωρίζουν. Ταυτόχρονα, όμως, θέλω να είναι αληθινός, αυθεντικός και ειλικρινής".

Και φαίνεται πως αυτή η ειλικρίνεια του Τζέισον Κόλινς βρήκε θετική ανταπόκριση καθώς κορυφαίοι συναθλητές του χαιρέτησαν το θάρρος του. Χαρακτηριστικό ήταν το μήνυμα του αστέρα των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έγραψε στο Twitter του: "Είμαι υπερήφανος για τον Τζέισον Κόλινς. Μην πνίγετε αυτό που είστε, εξαιτίας της άγνοιας των άλλων".

Μέχρι και ο Μπαράκ Ομπάμα έμεινε εντυπωσιασμένος από την γενναία αποκάλυψη του Κόλινς και μάλιστα τού εξέφρασε την υποστήριξή του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της New York Times.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σχολίασε: "Είμαι υπερήφανη για σένα, Τζέισον Κόλινς. Έκανες ένα τεράστιο βήμα για τη χώρα μας".

nooz

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top