Μπορώ να διαλέξω το φύλο του μωρού μου;

0

Οι μέθοδοι για την επιλογή του φύλου του παιδιού είναι πολλοί

Στα παλιά τα χρόνια, αν μια γυναίκα «καθόταν» πάνω σε ψαλίδι θα έκανε κορίτσι, ενώ αν «καθόταν» πάνω σε μαχαίρι αγόρι! Τελικά μπορούμε να επιλέξουμε το φύλο του παιδιού μας;

Οι μέθοδοι για την επιλογή του φύλου του παιδιού είναι πολλοί. Μπορεί να είναι φυσικοί (όπως χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες θέσεις κατά τη συνουσία), μέχρι υψηλής τεχνολογίας (όπως η διαλογή σπέρματος).

Τα ζευγάρια έχουν 50/50 πιθανότητες να συλλάβουν ένα αγόρι ή ένα κορίτσι σε κάθε επαφή. Ωστόσο, κάποιοι θέλουν να κάνουν συγκεκριμένα αγόρι ή κορίτσι είτε για πολιτιστικούς λόγους για εξισορρόπηση της οικογένειάς τους, είτε για να αποφευχθούν κάποιες γενετικές ασθένειες που υπάρχουν στην οικογένεια.

Φυσικές μέθοδοι για την επιλογή του φύλου του παιδιού σας!
Η μέθοδος Shettles βασίζεται στο χρονοδιάγραμμα του κύκλου μιας γυναίκας και στην εφαρμογή συγκεκριμένων σεξουαλικών στάσεων. Το αρσενικά (Υ) σπερματοζωάρια είναι μικρότερα, ταχύτερα, και πιο βραχύβια από τα θηλυκά (Χ) σπερματοζωάρια. Εξαιτίας αυτού, είναι καλύτερο όσοι επιθυμούν αγόρι να κάνουν σεξ πιο κοντά στη στιγμή που το ωάριο μιας γυναίκας απελευθερώνεται (ωορρηξία). Με αυτό τον τρόπο, το ταχύ ανδρικό σπέρμα θα μπορούσε φθάσει νωρίτερα από ό, τι το θηλυκό.

Επίσης, τα Υ σπερματοζωάρια φτάνουν πιο γρήγορα στο ωάριο, όταν το σπέρμα εκκενώνεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο άνοιγμα του τραχήλου. Αυτό επιτυγχάνεται με στάσεις, όπως η διείσδυση του άνδρα από πίσω.
 
Οι γονείς που επιθυμούν κορίτσι, από την άλλη πλευρά, ενθαρρύνονται να κάνουν σεξ στην ιεραποστολική στάση (περίπου δύο έως τέσσερις ημέρες πριν από την ωορρηξία), έτσι ώστε τα πιο ανθεκτικά Χ σπερματοζωάρια θα έχουν παραμείνει μόνο στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Η μέθοδος Shettles φαίνεται να είναι αποτελεσματική στο 75% με λίγο καλύτερα ποσοστά επιτυχίας για τα κορίτσια.

Οι επιστημονικές μέθοδοι επιλογής του φύλου!
Πολλοί ειδικοί γονιμότητας, αμφισβητούν την αξία των φυσικών στρατηγικών επιλογής του φύλου και θεωρούν ότι η επιλογή του φύλου του παιδιού καλύτερα να γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς στη γονιμότητα έχει βγει μια μέθοδος που περιλαμβάνει το διαχωρισμό των ανδρικών σπερματοζωαρίων από τα θηλυκά, η οποία ονομάζεται MicroSort τεχνική και θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική, ιδίως όταν γίνεται σε συνδυασμό με την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η τεχνική περιλαμβάνει διαχωρισμό Χ και Υ σπερματοζωαρίων με τη χρήση φωτός λέιζερ, την επισήμανσή τους, και ένα κυτταρόμετρο ροής. Μόλις το σπέρμα διαχωριστεί εισάγεται στην γυναίκα με τεχνητά μέσα, όπως με εξωσωματική γονιμοποίηση. Η MicroSort μέθοδος έχει 91% ποσοστό επιτυχίας στα κορίτσια, και 73% στα αγόρια. Άλλες πιο αμφιλεγόμενες στρατηγικές περιλαμβάνουν την προεμφυτευτική γενετική διάγνωση Preimplantation Genetic Diagnosis-PGD), και τη δειγματοληψία χοριακής λάχνης ( Chorionic Villus Sampling-CVS) και οι δύο τεχνικές χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση ιατρικών ασθενειών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διάκριση του φύλου.

Για να προσδιοριστεί το φύλο, η PGD περιλαμβάνει την εξέταση του εμβρύου στη μήτρα και αντικατάστασή του με το έμβρυο του επιθυμητού φύλου. Στη CVS, τα χρωμοσώματα του εμβρύου αναλύονται στην αρχή της εγκυμοσύνης και αν δεν είναι επιθυμητό το φύλο γίνεται έκτρωση. Η Αμερικανική εταιρεία αναπαραγωγικής ιατρικής δεν συνιστά ούτε την PGD ούτε την CVS, ως μέθοδο επιλογής φύλου!

Άλλες θεωρίες...
Πολλοί πιστεύουν ότι το σεξ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 εβδομάδων πριν την έμμηνο ρύση μπορεί να βοηθήσει το έμβρυο να είναι αγόρι. Τα θηλυκά Χ σπερματοζωάρια τείνουν να κολυμπούν γρήγορα, αλλά πεθαίνουν νωρίτερα. Το αρσενικά Υ σπερματοζωάρια κολυμπούν πιο αργά, αλλά ζουν πολύ περισσότερο. Για να είναι αγόρι, τα σπερματοζωάρια Υ πρέπει να κερδίσουν τα X με και να γονιμοποιήσουν το ωάριο. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο καθένας θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με ό, τι του τύχει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν απεγνωσμένα ένα παιδί και δεν μπορούν να κάνουν. Σημασία έχει το παιδί να είναι υγιές, αυτό έχει σημασία! Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα, 50/50 κάθε φορά που τα σπερματοζωάρια θα συναντήσουν τα ωάρια, να γίνει σύλληψη αγοριού. Ακόμη κι αν κάνετε 8 κορίτσια αυτό δεν σημαίνει ότι το 9ο παιδί θα είναι αγόρι! Η πιθανότητα πάντα είναι 50/50. Γι' αυτό και πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε το αν θα είναι ένα αγόρι ή ένα κορίτσι.
Επίσης, άλλοι προγραμματίζουν το φύλο του μωρού πριν από τη σύλληψη με ένα κινέζικο διάγραμμα, αφού υπολογίσουν την σεληνιακή ηλικία της γυναίκας...

Η σεληνιακή ηλικία της γυναίκας...Το κινέζικο διάγραμμα...!
Μια επιστημονική πολυπαραγοντική μέθοδος για την επιλογή φύλου... Μια επιστημονική πολυπαραγοντική μέθοδος για την επιλογή φύλου που εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα, 90% για τη σύλληψη αγοριού και 75-80% για τη σύλληψη κοριτσιού! Όπως είναι γνωστό, το φύλο καθορίζεται από τον άντρα, καθώς εξαρτάται από το ποιο σπερματοζωάριο, από τα εκατομμύρια που υπάρχουν σε κάθε εκσπερμάτιση, θα γονιμοποιήσει τελικά το ωάριο. Υπάρχει, λοιπόν τρόπος να ελέγξουμε τα σπερματοζωάρια που θα φτάσουν στην σάλπιγγα για να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

Έτσι, αν είναι τα Υ θα έχουμε τη σύλληψη αρσενικού παιδιού και αν είναι τα Χ θα έχουμε τη σύλληψη θηλυκού παιδιού. Τα Υ σπερματοζωάρια, που είναι περισσότερα, μικρότερα και ταχύτερα, είναι λιγότερο ανθεκτικά και τα ευνοούν οι αλκαλικές εκκρίσεις του κόλπου. Αντίθετα, τα Χ είναι λιγότερα, μεγαλύτερα και πιο αργά, αλλά ανθεκτικότερα, οπότε επιβιώνουν καλύτερα στο όξινο περιβάλλον του κόλπου.

Προκειμένου να επιλέξει μια γυναίκα το φύλο του παιδιού της με τη φυσική μέθοδο, είναι απαραίτητο να υπολογίσει με ακρίβεια τις γόνιμες ημέρες του κύκλου της, καθώς και την ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν ευρέως διαδεδομένες μέθοδοι όπως: η ημερολογιακή μέθοδος, η μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος, ο έλεγχος της τραχηλικής βλέννας, ο έλεγχος του ανοίγματος του τραχηλικού στομίου και τα kit test ωορρηξίας.

Τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε αγόρι...
Η σύλληψη αγοριού θεωρείται πιο εύκολη από τη σύλληψη κοριτσιού. Για το αγόρι, η επαφή θα πρέπει να γίνει στο 24ωρο που ακολουθεί την ωορρηξία. Το ζευγάρι θα πρέπει να απέχει από το σεξ για 4-5 μέρες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των αρσενικών σπερματοζωαρίων.

Επειδή τα Υ σπερματοζωάρια ευνοούνται όταν το κολπικό pH είναι αλκαλικό, οι πιθανότητες για τη σύλληψη αγοριού αυξάνονται όταν η γυναίκα έχει οργασμό, ενώ βοηθούν πολύ και οι κολπικές πλύσεις με μαγειρική σόδα. Όσο για την στάση της επαφής, ευνοεί η βαθιά διείσδυση από πίσω, γιατί εναποθέτει το σπέρμα κοντά στην είσοδο του τραχήλου. Βασική προϋπόθεση της επιτυχίας της μεθόδου είναι η γυναίκα να μην ακολουθούσε αντισυλληπτική μέθοδο τους προηγούμενους έξι μήνες.

Τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε κορίτσι...
Για κορίτσι η επαφή του ζευγαριού πρέπει να γίνει 48 ώρες πριν την ωορρηξία. Καταλληλότερη στάση είναι η ιεραποστολική, έτσι ώστε να εναποτεθεί το σπέρμα στο βάθος του κόλπου, λίγο πιο μακριά από τον τράχηλο, γιατί το όξινο pΗ ευνοεί τα Χ σπερματοζωάρια.

Σ' αυτή την επαφή, ο γυναικείος οργασμός καλό θα είναι να αποφευχθεί. Το ζευγάρι θα πρέπει να κάνει σεξ όλες τις προηγούμενες μέρες, καθημερινά, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό. Η καθημερινή επαφή με προφυλακτικό, μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων προς όφελος των Χ. Και σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα δεν θα πρέπει να ακολουθούσε κάποια μέθοδο αντισύλληψης για έξι μήνες πριν την έναρξη της προσπάθειας για σύλληψη.

Ο ρόλος της διατροφής των γονέων στη σύλληψη του παιδιού
Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου επιλογής φύλου ενισχύεται αν το ζευγάρι ακολουθήσει και μερικές διατροφικές συνήθειες.

Η διατροφή για να κάνετε αγόρι
Η διατροφή για την απόκτηση αγοριού περιλαμβάνει αυξημένη λήψη τροφών πλούσιων σε αλάτι, όπως χυμούς ντομάτας και λαχανικών, κονσερβοποιημένες τροφές, κατεψυγμένα λαχανικά, καπνιστά κρέατα και ψάρια χωρίς κόκαλα, γαριδάκια και πατατάκια. Επίσης, οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως τα φρούτα, οι μπανάνες, τα λαχανικά, καθώς και το μαγειρεμένο κρέας και ψάρι χωρίς κόκαλα.

Ακόμη, το ζευγάρι θα πρέπει να αποφεύγει την κατανάλωση ξηρών καρπών, οσπρίων και οστρακοειδών. Ο άντρας που θέλει να κάνει αγόρι, καλό θα είναι να αυξήσει την κατανάλωση καφέ, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη έχει διεγερτική επίδραση στο σπέρμα. Διεγείρει και τα δύο είδη σπερματοζωαρίων, αλλά κυρίως τα αρσενικά!

Η διατροφή για να κάνετε κορίτσι
Για το κορίτσι, αντίθετα, η διατροφή του ζευγαριού θα πρέπει να περιλαμβάνει αυξημένη λήψη ασβεστίου και ελαττωμένη λήψη άλατος και καλίου. Δηλαδή, οι μελλοντικοί γονείς θα πρέπει να καταναλώνουν σε γενναίες ποσότητες γαλακτοκομικά είδη, λαχανικά, όσπρια, ψάρια, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς, ενώ, παράλληλα, να αποφεύγουν τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι ,τις μπανάνες και το μαγειρεμένο κρέας.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν να θυμάστε τους εξής κανόνες:

Αγόρι!

• Καθορισμός της ακριβούς ώρας ωοθυλακιορρηξίας, με τη βοήθεια του εμμηνορρυσιακού ιστορικού και της μέτρησης της βασικής θερμοκρασίας.
• -Επαφή στο πρώτο 24ωρο μετά την ωορρηξία.
• -Αποχή από επαφή για 4-5 μέρες ,ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των σπερματοζωαρίων, και κυρίως των Υ.
• Ευνοεί το αλκαλικό pΗ (πλύσεις, γυναικείος οργασμός).
• Ευνοεί η βαθειά διείσδυση από πίσω, γιατί εναποθέτει το σπέρμα κοντά στην είσοδο του τραχήλου.
• Απουσία μεθόδου αντισύλληψης το τελευταίο εξάμηνο.

Κορίτσι!
• Καθορισμός της ακριβής ώρας ωοθυλακιορρηξίας, με τη βοήθεια του εμμηνορρυσιακού ιστορικού.
• Επαφή 48 ώρες πριν την ωορρηξία.
• Καθημερινές επαφές με προφυλακτικό από το τέλος της περιόδου μέχρι και μία ημέρα πριν από τη φυσική συνουσία, για να αυξηθεί ο αριθμός των Χ σπερματοζωαρίων.
• Καλό είναι να αποφευχθεί ο οργασμός.
• Ευνοεί η ιεραποστολική στάση, για να εναποτεθεί το σπέρμα στο βάθος του κόλπου, λίγο πιο μακριά από τον τράχηλο, γιατί το όξινο pΗ ευνοεί τα Χ σπερματοζωάρια.
• Απουσία μεθόδων αντισύλληψης το τελευταίο εξάμηνο.

Η Γαλλική διατροφή για την επιλογή του φύλου του μωρού!
Γάλλοι γιατροί-ερευνητές υποστηρίζουν, πως η τήρηση συγκεκριμένης δίαιτας από ένα ζευγαριού επηρεάζει το φύλο του μελλοντικού παιδιού. Η ακρίβεια βρίσκεται κάπου στο 80%.

Τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην γέννηση αγοριού: Αλκαλιούχο μεταλλικό νερό και χυμοί φρούτων, σαλάμι, ασπράδια του αβγού, μπισκότα, πατάτες, μανιτάρια, φακές και μπιζέλια, μπανάνες, χουρμάδες, βερίκοκα, πορτοκάλια, βύσσινο, δαμάσκηνα.

Τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην γέννηση κοριτσιού: Ασβεστιούχο μεταλλικό νερό, σοκολάτα και κακάο, αυγά, μυζήθρα, γάλα, ανθόγαλα, τυρί, ψωμί, μπισκότα χωρίς αλάτι, ζυμαρικά χωρίς μαγιά και χωρίς αλάτι, ρύζι, σιμιγδάλι, μελιτζάνες, παντζάρια, καρότα, αγγούρια, κρεμμύδι, πιπέρι, μήλα, αχλάδια, φράουλες, σμέουρα, λεμόνια, ξηρά φρούτα, φουντούκια, ζάχαρη, μέλι, γλυκό κουταλιού και ζελέ.

Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε καλή επιτυχία...!

fe-mail
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top