Μεθάτε γρήγορα; 7 λόγοι που το προκαλούν

0

να προσέξετε τους παρακάτω λόγους, για τους οποίους μεθάμε πιο εύκολα

Αν καταφέρνετε και μεθάτε γρήγορα, δεν ευθύνεται πάντα και μόνο ο οργανισμός σας και πόσο συνηθισμένος είναι στο αλκοόλ, ούτε η ποσότητα του αλκοόλ που θα καταναλώσετε. Υπάρχουν αρκετοί ακόμα παράγοντες που μπορεί να μην τους γνωρίζετε, αλλά έχει επιβεβαιωθεί μέσω ερευνών, ότι επηρεάζουν το σώμα και το μυαλό μας.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βγείτε αποφασισμένοι να πιείτε, αν θέλετε να αποφύγετε την ενοχλητική ζαλάδα και το ανεπιθύμητο μεθύσι, δεν έχετε παρά να προσέξετε τους παρακάτω λόγους, για τους οποίους μεθάμε πιο εύκολα.

Αναμιγνύετε το ποτό σας με αναψυκτικά διαίτης


Τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σας θα αυξηθούν κατακόρυφα, αν το κοκτέιλ σας περιέχει κάποιο αναψυκτικό διαίτης αντί για ένα κανονικό. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι συνδύασαν αλκοόλ με κάποιο αναψυκτικό διαίτης, επηρεάστηκαν διαφορετικά και η απόδοσή τους σε ηλεκτρονικά ψυχομετρικά τεστ ήταν αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με εκείνους που είχαν καταναλώσει κανονικό αναψυκτικό, παρ’ ότι οι ίδιοι δεν παρατήρησαν κάποια αλλαγή στον οργανισμό τους.

Επιλέγετε ποτήρι με καμπύλες

Το πόσο καλά ελέγχετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια ενός πάρτι και το κατά πόσο σας επηρεάζει το αλκοόλ, σχετίζεται άμεσα –όσο περίεργο κι αν ακούγεται- με το ποτήρι σας. Έχει αποδειχτεί ότι πίνουμε δύο φορές πιο αργά σε ένα τυπικό ποτήρι με ίσιες γραμμές, σε σχέση με ένα ποτήρι με γωνίες ή καμπύλες...

Σας αρέσει η γεύση του ποτού


Η γεύση από μόνη της είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ποσότητα του ποτού που θα καταναλώσετε. Όταν δοκιμάζετε ένα ποτό και η γεύση του σας είναι οικεία και νόστιμη, τότε είναι λογικό να σας δημιουργηθεί και η επιθυμία να πιείτε πολύ περισσότερο.

Θέλετε να διασκεδάσετε και να μεθύσετε

Αν ανυπομονείτε να πιείτε μαζί με την παρέα σας, τότε είναι πιθανό όντως ότι θα μεθύσετε πολύ πιο εύκολα. Η αντίληψή σας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όχι στο πόσο μεθυσμένοι είστε, αλλά στο πόσο μεθυσμένοι αισθάνεστε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να συμπεριφέρονται σαν μεθυσμένοι, όταν τους πουν ότι το ποτό τους περιείχε αλκοόλ, ακόμη και αν δεν είχε, ενώ παράλληλα, μπορεί να μη λειτουργήσουν ως μεθυσμένοι, όταν το ποτό τους έχει αλκοόλ αλλά δεν το γνωρίζουν.

Καταναλώνετε τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά


Δεν είναι μυστικό ότι πίνοντας με άδειο στομάχι, το αλκοόλ μας επηρεάζει πολύ πιο γρήγορα. Αλλά ακόμα και η κατανάλωση τροφών χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς καθόλου λιπαρά, μπορεί να επηρεάσει το πόσο θα μεθύσουμε. Τα τρόφιμα με πολλά λιπαρά απαιτούν περισσότερο χρόνο για να διαλυθούν κατά την πέψη και έτσι, μπορούν να επιβραδύνουν το ρυθμό που το σώμα μας θα απορροφήσει το αλκοόλ. Δεν είναι τυχαίο που μαζί με το ποτό μας σερβίρουν συνήθως, ξηρούς καρπούς, που είναι μια εξαιρετική πηγή λιπαρών.

Δεν είστε και τόσο γυμνασμένοι

Φυσικά και το βάρος μας επηρεάζει το πόσο γρήγορα κι εύκολα ο οργανισμός μας απορροφά το αλκοόλ. Το ποσοστό του λίπους στο σώμα μας, σε σχέση με τη μυϊκή μας μάζα, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Επειδή το αλκοόλ είναι πιο εύκολα διαλυτό στο νερό απ’ ότι στο λίπος, ένα άτομο βάρους 70 κιλών με περισσότερη μυϊκή μάζα και λιγότερο λίπος θα επηρεάζεται λιγότερο σε σχέση με ένα άτομο βάρους 70 κιλών με περισσότερο σωματικό λίπος.

Τα χρόνια περνούν…


Όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο εύκολα θα μεθάτε, χάρη σε μια σειρά από φυσικές αλλαγές που γίνονται στο σώμα σας. Μια από αυτές είναι σίγουρα, η μείωση της ταχύτητας με την οποία το πεπτικό μας σύστημα μεταβολίζει το αλκοόλ, αλλά και η μείωση του νερού στο σώμα μας. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι επηρεάζονται από ποσότητες αλκοόλ, που μόλις μετά βίας επηρεάζουν τους νεότερους.

clickatlife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top