Επικίνδυνα τα εξτένσιονς για τα μαλλιά μας

0

Οι ειδικοί μιλούν πλέον για μια σύγχρονη… κατάρα

Η αρχή έγινε πριν από περίπου δυόμισι χρόνια με την Βικτώρια Μπέκαμ, η οποία φωτογραφήθηκε με ένα ευμέγεθες φαλακρό σημείο στο κεφάλι της έπειτα από χρόνια χρήσης ψεύτικων προεκτάσεων στα μαλλιά της.

Ακολούθησαν οι αμερικανίδες τραγουδίστριες Μπρίτνεϊ Σπιαρς και Κριστίνα Αγκιλέρα, οι οποίες ακόμα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μαλλιά τους λόγω εξτένσιονς.

Πιο πρόσφατα, η Ναόμι Κάμπελ «συνελήφθη» να κυκλοφορεί με τεράστια κενά σημεία στα πλάγια του κεφαλιού της, ενώ το νεώτερο «θύμα» των εξτένσιονς είναι η βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια Ταμάρα Μπέκγουϊθ - μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε αντιληπτή να ψωνίζει με το… κρανίο της να προβάλει ξεκάθαρα κάτω από μερικές τούφες μαλλιών.

Οι ειδικοί μιλούν πλέον για μια σύγχρονη… κατάρα _ όχι των Φαραώ, αλλά των εξτένσιονς, τα οποία έτσι όπως τραβούν τα αληθινά μαλλιά στα οποία στηρίζονται, προκαλούν φλεγμονή στους θυλάκους των τριχών και, αργότερα, τριχόπτωση και φαλάκρα.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ η κυρία Μαίρυλιν Σέρλοκ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τριχολόγων της Βρετανίας, η τριχόπτωση λόγω της παρατεταμένης χρήσης των εξτένσιονς συχνά προσβάλλει την γραμμή των μαλλιών ακριβώς πάνω από το μέτωπο, καθώς και τα σημεία πάνω από τα αυτιά, όπου τα μαλλιά συνήθως είναι πιο αδύναμα (και όπου συνήθως στηρίζονται τα εξτένσιονς).

Την ίδια γνώμη εξέφρασαν προ μηνών και δερματολόγοι από ΗΠΑ και Ιταλία οι οποίοι σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στην «Βρετανική Επιθεώρηση Δερματολογίας» έγραψαν ότι η κατάχρηση των εξτένσιονς μπορεί να οδηγήσει τελικά στη φαλάκρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, πολλές χρήστριες των εξτένσιονς φαινομενικά έχουν υγιή μαλλιά, αλλά με μια προσεκτική εξέταση αποκαλύπτονται βλάβες στους θυλάκους των τριχών.

Οι συγκεκριμένοι δερματολόγοι, από τα Πανεπιστήμια του Μαϊάμι και της Μπολόνια, προειδοποίησαν πως η αλωπεκία από έλξη όπως λέγεται η συγκεκριμένη διαταραχή, στα τελικά της στάδια είναι μη αναστρέψιμη.

Το χειρότερο είναι πως – σύμφωνα με την ίδια μελέτη - δεν χρειάζεται να φοράει μια γυναίκα επί χρόνια εξτένσιον για να παρουσιάσει αλωπεκία από έλξη. Μία μόλις εβδομάδα είναι αρκετή για να γίνει ζημιά, εάν τα εξτένσιονς τοποθετηθούν με λάθος τρόπο.

Σύμφωνα με την Τριχολογική Εταιρεία της Βρετανίας, τα προβλήματα είναι πιθανότερα όταν μια γυναίκα απευθύνεται σε μη εξειδικευμένους κομμωτές για να βάλει εξτένσιονς, καθώς και όταν τα εξτένσιονς στερεώνονται με κόλλα, με συρραφή ή με εκατοντάδες μικροσκοπικούς μεταλλικούς δακτυλίους.

Ποια είναι η λύση; Να διαλέγετε πολύ προσεκτικά τον άνθρωπο που θα σας βάλει τα εξτένσιονς - και να τα αφαιρείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αντί να τα αφήνετε με τους μήνες…

tanea
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top