«Εμπόλεμη ζώνη» η Παιδεία: Μοιράζει σε λίγες ώρες τα φύλλα επίταξης η κυβέρνηση

0

Ψάχνουν τρόπο να μην τα παραλάβουν στην ΟΛΜΕ!

Με «εμπόλεμη ζώνη» συνεχίζει να μοιάσει η Παιδεία με την κυβέρνηση ξεκινά την αποστολή των φύλλων επίταξης προς τους καθηγητές.

Ο πρωθυπουργός υπέγραψε χθες την απόφαση για την επιστράτευση όλων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, στην οποία κάνει λόγο για σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και για σοβαρούς κινδύνους από την ενδεχόμενη απεργία στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

«Είναι επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους» επισημαίνεται στο σκεπτικό της απόφασης για επίταξη που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, με την απόφαση να έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ψάχνουν τρόπο να μην παραλάβουν τα φύλλα στην ΟΛΜΕ!

Τα πρώτα φύλλα επίταξης δεν αποκλείεται να φύγουν ακόμη και σήμερα.
Η ΟΛΜΕ, η οποία επιμένει σε απεργία στις Πανελλήνιες και έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή αύριο, Δευτέρα, ήδη εξετάζει τρόπους να αποφύγει την επιστράτευση!

Αυτή την ώρα οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας πραγματοποιούν έκτακτη σύσκεψη για να συντονίσουν τη δράση τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΛΜΕ θα προσφύγει αύριο στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφαση της επίταξης.

Την ίδια ώρα, το πολεμικό κλίμα έχει μεταφερθεί και στις τάξεις της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει προγραμματίσει έκτακτη σύσκεψη αύριο για να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος ο Σαμαράς!

Με σκληρή γλώσσα επιτίθεται, εξάλλου, η αξιωματική αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας τον «επικίνδυνο», «αναξιόπιστο» και «εκβιαστή».

«Ο πρωθυπουργός, εκτός από αναξιόπιστος είναι και επικίνδυνος, καθώς οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές. Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα και να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιθετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top