Είμαστε εγωιστές; 10 σημάδια για να το ανακαλύψουμε

0

Λίγοι παραδέχονται ότι είναι όντως εγωιστές όμως τα σημάδια τους αποκαλύπτουν!

Σχέσεις, φιλίες ή γνωριμίες στο γραφείο «χαλάνε» εξαιτίας των εγωισμών και των «θέλω» μας.

Πόσες σχέσεις, άλλωστε, έχουν οδηγηθεί προς το αδιέξοδο, επειδή ειπώθηκε η φράση: «Δεν με ενδιαφέρει, εγώ έτσι είμαι!»; Εάν εντοπίσετε τα παρακάτω σημάδια στις αποφάσεις ή τη ζωή σας… μάλλον είστε περισσότερο εγωιστές από ο,τι νομίζατε. Οι εγωιστές λοιπόν…

Παρομοιάζουν τον εαυτό τους... με «Αγίους»!

Πολλοί παριστάνουν τους «αγίους» για να κερδίσουν το σεβασμό των άλλων ή το «μπράβο» τους. Έτσι, χρησιμοποιούν αυτή την τακτική για να αποφύγουν το «συγνώμη» και να μην παραδεχθούν το λάθος τους. Με άλλα λόγια, δεν θα διστάσουν να ενοχοποιήσουν κάποιον άλλο ή ακόμα και να δείξουν με το δάχτυλο ένα ακόμα θύμα!

Παίρνουν τηλέφωνο μόνο σε περίπτωση χάρης

Πόσες φορές έχει χτυπήσει το κινητό σας... μόνο στις περιπτώσεις που κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή ανάγκη για συζήτηση; Πρόκειται για όσους προσπαθούν να βρουν έναν ώμο να κλάψουν, αλλά αδιαφορούν και λένε ότι έχουν «πνιγεί» στη δουλειά.... συμβαίνει κάτι άσχημο στη δική μας ζωή.

Μιλούν ασταμάτητα για τον εαυτό τους

Πώς γίνεται κάθε συζήτηση να καταλήγει σε ένα γεγονός της ζωής τους; Ο καθένας θέλει να μιλάει λίγο ή πολύ για τον εαυτό του, αλλά ο εγωιστής είναι αυτός που δεν θα δείξει ποτέ ειλικρινές ενδιαφέρον για τον άλλον. Θα ζει πάντα εγωκεντρικά και θα φαίνεται!

Δεν εξετάζουν τις επιπτώσεις των ενεργειών τους

Και όμως αρκετοί δεν σκέπτονται από πριν.... τις κινήσεις ή τα λόγια τους! Μπορεί να κάνουν κάτι, χωρίς να εξετάσουν τις επιπτώσεις ή το πόσο θα πληγώσουν τους άλλους. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται όσοι μιλούν δυνατά στο κινητό τους, όσοι βάζουν τη τσάντα τους πάνω στην κενή θέση του λεωφορείου ή οδηγούν επιθετικά.

Θα προσφέρουν.... μόνο όταν περιμένουν να πάρουν κάτι!


Δεν υπάρχει περίπτωση, ένας εγωιστής να μην σκεφτεί το όφελος του μπροστά σε μια συμφωνία. Ακόμα και αν τον έχετε ανάγκη, θα βρει τον τρόπο, ώστε να κερδίσει κάτι μέσα από την όλη κατάσταση. Μέσα σε αυτούς, είναι όσοι δεν μοιράζονται το φαγητό τους ή δεν δανείζουν κανένα αντικείμενο τους.

Κινούνται με βάση του «εγώ» τους, και όχι του συνόλου


Ακόμα και αν η γειτονιά έχει μαζέψει χρήματα για ένα κοινωφελή σκοπό, ο εγωιστής θα επικεντρωθεί στο γεγονός ο,τι θα του κοστίσει, χωρίς να ενδιαφερθεί για το πώς θα ωφεληθεί η κοινότητα. Έτσι, θα βρει μια δικαιολογία για να αποφύγει την «υποχρέωση», τοποθετώντας παράλληλα μερικά χρήματα σε μια κρυψώνα!

Δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, ποτέ!


Μπορεί να συμφώνησαν να αναλάβουν μια δουλειά ή να κάνουν μια χάρη στο φίλο τους... αλλά δεν θα την φέρουν εις πέρας! Αντίθετα, όχι μόνο θα τεμπελιάσουν, αλλά δεν θα ενημερώσουν για την απόφαση τους. Θα σκεφτούν μόνο τον εαυτό τους και θα απαλλαγούν από τις ευθύνες, αφήνοντας τον άλλο να κρέμεται από μια κλωστή.

flowmagazine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top