Πως να φτιάξετε λαμπάδες μόνοι σας

0

Η στιγμή που περιμέναμε σαν τρελοί το Πάσχα, όταν ήμασταν σε μικρή ηλικία

Να ανοίγει η εξώπορτα και ο νονός ή η νονά μας να μας δίνουν τη λαμπάδα, με τα παπούτσια και τα σοκολατένια αυγά να περνούν σε δεύτερη μοίρα… Αξέχαστα.

Η λαμπάδα μπορεί να είναι ένα απλό κερί, ωστόσο η σημασία της είναι τεράστια ιδίως στις μικρότερες ηλικίες. Σας παρουσιάζουμε τρόπους για να φτιάξετε λαμπάδες μόνοι σας.

Πως να φτιάξετε λαμπάδες μόνοι σας1ος τρόπος

Εάν σκέφτεστε παραδοσιακά, μπορείτε να φτιάξετε εξ αρχής το κερί που θα γίνει λαμπάδα. Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Θα χρειαστείτε

Υλικά

Φιτίλι
2 βελόνες
Παραφίνη σε κόκκους 80γρ
Στεατίνη 10γρ
Χρώμα μάζας κόκκινο σε κόκκους
Θερμόμετρο
Καλούπι (μεταλλικό)

Εκτέλεση
 • Περνάμε το φυτίλι στη βελόνα και στη συνέχει από μια τάπα στην άκρη του.
 • Το βάζουμε στο καλούπι και προσαρμόζουμε την τάπα στην άκρη του καλουπιού και την άλλη άκρη τη δένουμε στη βελόνα.
 • Στηρίζουμε το καλούπι για να μείνει όρθιο.
 • Λιώνουμε την παραφίνη σε ένα σκεύος και προσθέτουμε ένα ποσοστό στεατίνης  ανακατεύοντας τη, για να λιώσει.
 • Προσθέτουμε δύο κόκκους χρώμα.
 • Ανακατεύουμε, το βάζουμε να ζεσταθεί πάλι και ελέγχουμε τη θερμοκρασία να είναι στους 80 βαθμούς.
 • Χύνουμε σταδιακά το μείγμα στο καλούπι.
 • Περιμένουμε να σκληρύνει η παραφίνη για περίπου 20 λεπτά.
 • Συμπληρώνουμε με λιωμένη παραφίνη τα κενά της λαμπάδας κοντά στο φυτίλι και περιμένουμε μισή ώρα επιπλέον.
 • Βγάζουμε τη λαμπάδα από το καλούπι.
Πως να φτιάξετε λαμπάδες μόνοι σας2ος τρόπος

Αφού έχετε φτιάξει τη λαμπάδα ή αγοράζοντας το κερί έτοιμο, μπορείτε να κάνετε τη δική σας ξεχωριστή δημιουργία πάνω της. Διακοσμώντας τη λαμπάδα από μόνοι μας, γλιτώνουμε χρόνο και διατηρούμε χαμηλό κόστος. Οι επιλογές που έχετε είναι πολλές.
 • Για αρχή βάφουμε τη λαμπάδα σας σε ότι χρώμα θέλετε με χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα. Την αφήνουμε να στεγνώσει για περίπου 1 ώρα μετά το βάψιμο. Στη συνέχεια μπορούμε να περάσουμε από πάνω επιπλέον μπογιά για σχέδια ή ποικιλία χρωμάτων.
 • Στολίδια. Αφήνουμε τη φαντασία μας να οργιάσει. Ξεκινάμε να την τυλίγουμε, με τούλια, σχοινί ή σπάγκο ανάλογα τις προτιμήσεις. Μπορούμε να συνδυάσουμε το στολισμό με ένα αποξηραμένο λουλούδι, στάχυ, κοχύλι ή κάποιο μικροαντικείμενο.
 • Κολλάμε το αντικείμενο που έχουμε επιλέξει με σιλικόνη ή άλλη δυνατή κόλλα. Τα στολίδια που θα κρεμάσουμε πάνω στη λαμπάδα πρέπει να ξεκινάνε σε σημείο που βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από αυτό της κορυφής.
Εάν βέβαια αποφασίσουμε να αγοράσουμε έτοιμη λαμπάδα, καλό θα ήταν να την πάρουμε από κάπου, που με τα χρήματα μας θα στηρίξουμε κάποιο κοινωφελές ίδρυμα. Δείξτε αυτές τις μέρες το φιλανθρωπικό σας πρόσωπο αγοράζοντας λαμπάδα από κάποιο μπαζαάρ ή απευθείας από κάποια κοινωφελή οργάνωση.

flowmagazine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top