Εμφύτευση μαλλιών μαζί με... τουρισμό προσφέρει η Τουρκία!

0

Τα πάντα κάνουν για να "τραβήξουν" κόσμο

Ο Σάλεχ από το Κατάρ, στέλεχος στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού πολυεθνικής, ετοιμάζεται να φύγει από ιδιωτική κλινική σε ακριβή συνοικία της Κωνσταντινούπολης με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του: εκτός από τα αξιοθέατα και την τοπική κουζίνα της Τουρκίας που απόλαυσε, απέκτησε και… περισσότερα μαλλιά.

Ο Σάλεχ είναι ένας ακόμη ξένος που επιλέγει την Τουρκία ως ιατρικό τουρισμό!

«Υπάρχει κοινωνική πίεση να δείχνεις όμορφος. Δύο από τους αδελφούς μου και οι μισοί φίλοι μου υποβλήθηκαν σε εμφύτευση μαλλιών στην Τουρκία. Ήταν εύκολη η επιλογή μου κατόπιν τούτου», εξηγεί.

Στην προσπάθειά της να ενισχύσει τα κέρδη από τον τουρισμό και να μειώσει το εμπορικό έλλειμμά της, η Τουρκία επιχειρεί να κάνει την διαφορά προσφέροντας εκτός από τα τουριστικά πακέτα στα παραθαλάσσια θέρετρά της --τα οποία, σύμφωνα με τους εμπόρους συχνά δεν αρκούν για να ενισχύσουν την οικονομία της-- και εναλλακτικές προτάσεις όπως οι εμφυτεύσεις μαλλιών.

Από τα 37 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον περασμένο χρόνο, οι περίπου 270.000 υποβλήθηκαν σε κάποια χειρουργική επέμβαση: από μεταμόσχευση. . . μουστακιού και λιποαναρρόφηση μέχρι επεμβάσεις για σοβαρές παθήσεις, κάτι που απέφερε στη χώρα ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

«Συνήθως έρχονται για τρεις μέρες. Τους προσφέρουμε πακέτα για αγορές και σκι, κάνουν σύντομες διακοπές και αναρρώνουν», λέει ο Καζίμ Ντεβράνογλου, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Ομίλου Ντουνιαγκόζ, που διαθέτει 14 οφθαλμολογικές κλινικές στην Τουρκία και παραρτήματα στη δυτική Ευρώπη.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, περίπου το 10% των ασθενών --σχεδόν 35.000 άτομα το χρόνο προέρχονται από το εξωτερικό.

«Είναι κυρίως από δυτικοευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, αλλά και από την Αλγερία και το Αζερμπαϊτζάν», προσθέτει ο ίδιος.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία είναι ελκυστικός προορισμός για τέτοιες διαδικασίες.

Τουρίστες προερχόμενοι από χώρες με προβλήματα στο σύστημα υγείας τους βρίσκουν την ευκαιρία να επιλέξουν τον χρόνο που θα υποβληθούν σε επέμβαση, ενώ εκείνοι που προέρχονται από λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες ελκύονται από τους εκπαιδευμένους στη Δύση γιατρούς και από τις νέες εγκαταστάσεις των κλινικών του ακμάζοντος τουρκικού ιδιωτικού ιατρικού τομέα.

Εξάλλου, οι μυστακοφόροι αστέρες των τουρκικών σαπουνόπερων --δημοφιλείς σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική-- έχουν "κάνει μόδα" οδηγώντας όλο και περισσότερους στο μιμητισμό.

Επαγγελματίες του χώρου υγείας και ασθενείς υποστηρίζουν ότι η πλαστική και η διορθωτική επέμβαση ματιών, περιλαμβανομένων των ναύλων και του κόστους διαμονής, είναι έως και 60% φθηνότερη σε σχέση με αντίστοιχα πακέτα στη δυτική Ευρώπη.

Η κυβέρνηση στοχεύει στον διπλασιασμό του αριθμού των ιατρικών τουριστών κατά μισό εκατομμύριο τον χρόνο, μέσα στην επόμενη διετία, εισπράττοντας επτά δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι συχνότερη η θέα ανδρών με κόκκινες βούλες στο γυμνό τους κεφάλι -- μία ένδειξη ότι μόλις υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών-- να κάνουν τις τελευταίες,βιαστικές αγορές στα ακριβά εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης.

star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top