Πού να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ!

0

κάτι σαν μοντέρνο… συνοικέσιο

Πού γνωρίζονται σήμερα τα ζευγάρια; Ενδιαφέρον ερώτημα… Αν εξαιρέσουμε το διαδίκτυο, το οποίο έχει γίνει πια… κοινός τόπος γνωριμιών αφού φέρνει κοντά ανθρώπους ακόμα και από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, το μέρος που έρχεται πιο συχνά στο μυαλό μας είναι τα μπαρ και τα κλαμπ.

Το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστήμιου Λογιόλα Σικάγο έκανε μια ενδιαφέρουσα έρευνα, στην οποία ζήτησε από 1.000 ζευγάρια ηλικίας 25-35 ετών να περιγράψουν τον τόπο και τις συνθήκες γνωριμίας τους.

Οι ηλικίες δεν είναι τυχαίες, αφού οι περισσότερες γνωριμίες πριν απ’ αυτές είναι στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο και μετά απ’ αυτές σε ειδικά «κανονισμένα» δείπνα με κοινούς φίλους, δηλαδή κάτι σαν μοντέρνο… συνοικέσιο. Αν βγάλουμε έξω το διαδίκτυο και τα μπαρ/κλαμπ, ιδού οι δέκα πιο δημοφιλείς απαντήσεις.

10. Μουσείο/Πολιτιστική εκδήλωση. Ξέχωρα από την οπτική επαφή υπάρχει και το κοινό ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του μουσείου ή της εκδήλωσης. Μια βάση, δηλαδή, για να αναπτυχθεί η κουβέντα.

Πού να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ!9. Καταστήματα ρούχων/παπουτσιών. Κι εκεί η πρώτη ατάκα που έφερε κοντά το μελλοντικό ζευγάρι ήταν η… βοήθεια που χρειάστηκε ο άνδρας για να αποφασίσει ποιο ρούχο/παπούτσι του πηγαίνει καλύτερα, σύμφωνα με το γυναικείο γούστο. Η γυναίκα δεν έχασε την ευκαιρία για να… ανταποδώσει τις ερωτήσεις, στο πολλαπλάσιο.

8. Εθελοντικές οργανώσεις. Η αίσθηση βοήθειας του συνανθρώπου από οποιοδήποτε πόστο φέρνει ακόμα πιο κοντά όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια. Είναι και η κατηγορία όπου οι περισσότερες γνωριμίες ξεκίνησαν απλά σαν φιλίες και εξελίχθηκαν σε… κάτι περισσότερο.

Πού να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ!7. Βιβλιοπωλείο. Είναι η μοναδική κατηγορία όπου το πρώτο βήμα τις περισσότερες φορές έγινε από γυναίκα. Μια συζήτηση που ξεκινάει από ένα βιβλίο μπορεί να καταλήξει σε κοινό ενδιαφέρον για συγγραφείς, να μετεξελιχθεί σε καφέ στη διπλανή καφετέρια και μετά… ό,τι ήθελε προκύψει.

6. Κατάστημα τροφίμων. Είτε είναι μανάβικο, είτε σούπερ μάρκετ, πάντα ένας άνδρας μπορεί να φαίνεται ή να είναι πραγματικά μπλεγμένος και να ζητήσει… γυναικεία βοήθεια για το ποιο απορρυπαντικό καθαρίζει καλύτερα τα ρούχα, αν οι μπανάνες ή τα πορτοκάλια έχουν περισσότερες βιταμίνες ή ποια ποικιλία τυριού είναι πιο αλμυρή.

5. Ουρά. Για οτιδήποτε. Από λεωφορείο μέχρι τράπεζα. Η κουβέντα συνήθως ξεκινάει από κοινοτοπίες είτε από κοινό σχολιασμό ενός περιστατικού ή προσώπου που βρίσκεται κοντά.

4. Πού να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ!Ξένη γλώσσα/δραστηριότητα. Οτιδήποτε ξεκινάμε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας, από μια ξένη γλώσσα μέχρι μαθήματα χορού, ζωγραφικής ή ραντεβού ομαδικής ψυχανάλυσης μπορούν να οδηγήσουν σε ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Αυτές οι σχέσεις φαίνεται ότι αντέχουν και περισσότερο στο χρόνο.

3. Παραλία. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ανασφάλεια όταν παρουσιάζονται στην παραλία και υπάρχει καχυποψία για τις… προθέσεις των αρσενικών που τις πλησιάζουν, αλλά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία συγκεντρώνει αρκετές ώρες της προτίμησής μας λόγω δροσιάς.

Πού να γνωρίσεις το έτερον ήμισυ!2. Συναυλία/Φεστιβάλ μουσικής. Το κοινό ενδιαφέρον για αυτούς που βρίσκονται στη σκηνή και η χαλαρή διάθεση που προκύπτει από τη μουσική (και ενδεχομένως από την κανατάλωση αλκοόλ, ώστε να… φτιάξει περισσότερο το κέφι) είναι οι απαραίτητοι συνδετικοί κρίκοι.

1. Γυμναστήριο. Συνήθως πριν την λεκτική επαφή υπάρχει και… οπτική. Ο άνδρας κάνει την πρώτη κίνηση, τις περισσότερες φορές για να δώσει μια συμβουλή ή να βοηθήσει την κοπέλα π.χ. να τοποθετήσει τα σωστά βάρη στο όργανο πριν από μία άσκηση. Ετσι αποφεύγει και την απευθείας ερωτική επαφή, που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη… χυλόπιτα.

flowmagazine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top