Τι είναι μαγκιά

0

όταν ξεκουβαλάς το «εγώ» για το «εμείς»!!!

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

«Η Μαγκιά» είναι γένος θηλυκού ως μέρος του λόγου και πολλοί και πολλές υποστηρίζουν ότι «μάγκες δεν υπάρχουν πια»....

Να το κουβεντιάσουμε λοιπόν!

Καταρχάς η μαγκιά είναι για μένα αναγκαστική προϋπόθεση επιβίωσης! Αν δεν είσαι μάγκας, γυναίκα, άντρας, ομοφυλόφιλος θα πεθάνεις χωρίς να καταλάβεις ότι έζησες.

Σίγουρα οι λέξεις και τα νοήματα έχουν χαθεί πια ή έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ που πρέπει για να γνωριστούμε ή για να συστηθούμε και να ξαναρχίσουμε να μαθαίνουμε επικοινωνία.

Σήμερα στην Ελλάδα του 2013, με συστοιχία βομβαρδισμών να απειλούν την προσδοκία και κάθε σχεδιασμό επόμενης στιγμής, στην Ελλάδα που παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα στην αξιοπρέπεια, στην Ελλάδα που βυθιζόμαστε πολλοί στην αγωνία το ότι κάνουμε τα πάντα για να κολυμπήσουμε προς μια κατεύθυνση «σωτηρίας» με τον αδυσώπητο φόβο ότι πρόκειται για το ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ!!!! Σήμερα μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος μαγκιά;

Ε ναι λοιπόν μπορεί!

Ο μάγκας για μένα , είναι ο πολεμιστής! Είναι εκείνος και εκείνη που ξέρουν ότι η ελευθερία και η αξιοπρέπεια δεν έχουν χωροταξική δομή. Ορίζονται αυθαίρετα και τα όρια τους ξεπερνάνε το σύμπαν. Μπορείς να είσαι ελεύθερος στα 32 τετραγωνικά ενός ημιυπόγειου στην Κυψέλη, γιατί, τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια, ανήκουν σε όλους, δοσμένα με απεριόριστη αγάπη από το σύμπαν στους ανθρώπους, εκείνους που μπορούν να καταλάβουν ότι ο Υμηττός είναι προέκταση του κήπου τους. Υπάρχουν και οι άλλοι που νοιώθουν ότι χάνοντας 1500 τετραγωνικά, χάνουν ταυτότητα. Αυτοί είναι θλιβεροί!

Η ελευθερία του να διαθέτω τον εαυτό μου, την σκέψη μου, το κορμί μου σε εκείνον και εκείνη που επιλέγω να είναι δίπλα μου δεν αγοράζεται σε χονδρική ή λιανική τιμή, ούτε μπαίνει σε διαδικασία εκπτωτικών κουπονιών. Η επιλογή του συντρόφου δεν είναι προϊόν που μπαίνει στο ράφι του σούπερ μάρκετ σε τιμή ευκαιρίας με πολλαπλές χρήσεις! Μαγκιά σε εκείνους που το κατάλαβαν νωρίς. Ο σύντροφος δεν είναι απαραίτητα ο ερωτικός σύντροφος, απλώς η σχέση με την ερωτική ένωση, οδηγεί στο είμαστε «ένα».

Μαγκιά είναι να υποστηρίξεις, να προστατεύσεις και να τιμήσεις την αγκαλιά που ζητάς να κοιμάσαι δίπλα της. Οι αγκαλιές δεν φορολογούνται και οι τίμιες αγκαλιές είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί κάποιος να φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο της ψυχής του.

Μαγκιά είναι να εκτεθείς στο πόλεμο, γιατί τώρα γίνεται το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Τώρα είναι οι στιγμές για τις μεγάλες ανατροπές. Δεν αντέχω, τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνω για την ανημπόρια του κόσμου. Δεν αντέχω κάθε μέρα, να μου γράφουν άνθρωποι ότι αν και στα 30 τους, πεθαίνουν γιατί τους κόψανε το επίδομα πρόνοιας, δεν αντέχω με τις γυναίκες που έχουν καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τις χημιοθεραπείες, δεν αντέχω να βλέπω χιλιάδες χέρια υψωμένα για βοήθεια και να μην μπορεί το σύστημα να κάνει το παραμικρό για να ελαφρύνει την απόγνωση......

Ζητάω δημοσίως συγνώμη γιατί είμαι αδύναμη να βοηθήσω τις επικλήσεις σας για βοήθεια. Προσπαθώ πάντως με ελάχιστους φίλους να βρούμε άκρη. Είναι δύσκολο. Εσείς όμως που πονάτε, που δεν έχετε φάρμακα, που σας διώχνουν από τα σπίτια σας, που μου ξεσκίζετε την καρδιά γράφοντας μου ότι είναι η «τελευταία μέρα που με διαβάζετε γιατί σας κόβουν το ρεύμα», θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας. Μόνος του είναι εκείνος που χάνει τον εαυτό του, που δεν ξέρει τι θέλει, τι είναι , που δεν ευλογεί την τύχη του για μια συνάντηση που έγινε ξεπερνώντας ταυτότητες, επαγγελματικούς ρόλους, συμβατικές σχέσεις.

Ειλικρινά υποκλίνομαι σε όλους εσάς που χάνοντας τα υλικά, αλλά και ό,τι πολυτιμότερο την υγεία σας, έχετε την απίθανη μαγκιά, να ευχαριστείτε για μια λέξη, για ένα τραγούδι, για ένα ξημέρωμα, για μια φωτογραφία, για μια μυρωδιά που δεν θα ξεχάσετε ποτέ....

Αν έκανα αυτό που ήθελα, θα μπορούσα να χαστουκίσω, να βιαιοπραγήσω στ’ αλήθεια στους αχάριστους με τα δώρα που τους δόθηκαν και τα πέταξαν στον υπόνομο. Αλλά υπάρχει πάντα μια συμπαντική δικαιοσύνη να το θυμάστε πάντα αυτό.

Ο σημερινός πόνος που μπορεί να νοιώθετε είναι ο σύμμαχος εκείνος που θα σας οδηγήσει στην υπέρβαση, έτσι ώστε ή να γίνετε ο μάγκας της ζωής σας, ή το θλιβερό ανθρωπάκι που ψάχνει τρύπα να κρυφτεί γιατί.....γιατί δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ έτοιμο να καταλάβει τι σημαίνει ν αγαπάς τον εαυτό σου.

Μαγκιά είναι, να επιμένεις να νοιώθεις το συναίσθημα και να το εκφράζεις με οποιοδήποτε κόστος. Να εκτίθεσαι για εκείνον και εκείνη που αγαπάς, όποιος και αν είναι, ότι και αν κάνει.

Τώρα που τα χάσαμε όλα, είναι η μοναδική στιγμή για να γίνουμε ελεύθεροι. Τώρα θα ξεχωρίσουν οι πολεμιστές από τους δοσίλογους, τώρα θα γεννηθούν πραγματικές συναισθηματικές σχέσεις ζωής, όταν ξεκουβαλάς το «εγώ» για το «εμείς»!!!

Υποκλίνομαι σε εκείνους που συγχωρούν.Eίναι αρχηγοί, είναι ηγέτες, είναι μύστες! Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι μεγάλοι μύστες από τον Βούδα ως τον Χριστό διέδωσαν την συγχώρεση σαν την πιο απελευθερωτική πράξη .....Και στην τελική,

τι να την κάνεις την Ferrari όταν δεν ξέρεις να περπατάς;;;;;

mylady
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top