Λαχταριστό και πικάντικο ορεκτικό για όλες τις ώρες
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 150 γραμμάρια πλιγούρι
- 500 γραμμάρια ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
- Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες, το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.