με αυτήν τη συνταγή φτιάξτε το ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό σας καφέ
Υλικά
4 αυγά
1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
2 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 ή 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
2. Με το μίξερ χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα.
3. Προσθέστε το λάδι σταδιακά και συνεχίστε το χτύπημα.
4. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
5. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε και συνεχίστε με το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
6. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήστε για περίπου 40 λεπτά.
7. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρετέ το και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.
queen
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.