Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και πολύ ελαφριά πιτούλα
Τι χρειαζόμαστε:
- 5-6 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα
- 200 γρ. κασέρια διάφορα τριμμένα
- 2 αβγά
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 3-4 κ.σ. τραχανά ή σιμιγδάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο τρ. (προαιρετικά)
- 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
- σουσάμι (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
- Ζεματίστε τα πράσα σε νερό που βράζει για 5 λεπτά για να μαλακώσουν και να φύγει η αψάδα τους και στραγγίξτε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα πράσα με τα τυριά, τα αβγά, το λάδι, την πιπεριά και τον τραχανά. Αλατίστε με προσοχή, αν τα τυριά σας είναι αλμυρά και προσθέστε πιπέρι και μοσχοκάρυδο αν σας αρέσει (του πάει πολύ).
- Στρώστε τα μισά φύλλα σε ταψί ή πυρέξ λαδωμένα 1-1 και απλώστε τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τυλίξτε τα φύλλα που προεξέχουν σε κόθρο.
- Χαράξτε την πίτα όχι μέχρι κάτω. Λαδώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με σουσάμι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 45-50 λεπτά στους 190 βαθμούς.
Με αυτό τον τρόπο τα πράσα δεν προκαλούν καούρες. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με κάποιο αλλαντικό ή με ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε. Θα είναι ακόμη πιο νόστιμη.
sintagespareas
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.