Λαζάνια με σπανάκι και τυριά

0

Εύκολο πιάτο με ζυμαρικά και λαχανικά για το μεσημεριανό σας

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 1 συσκευασία λαζάνια άβραστα
Για τη γέμιση
  • 300 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 450 γραμμάρια τόφου (τυρί απο γάλα σόγιας)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
  • 2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγέν
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιά της σούπας νερό
  • 4 κούπες σάλτσα ντομάτας
  • ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σπανάκι πλυμένο μαζί με το τυρί τόφου, αλάτι, ρίγανη, σκόρδο, βασιλικό, δεντρολίβανο, καγιέν και ανακατεύουμε για 10 λεπτά, αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Για τη συναρμολόγηση

Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης.

Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.

Πηγή
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top