Η απλότητα της γλυκύτητας σε όλο της το μεγαλείο!
Ένα κλασικό γλυκό, για όλες τις ώρες που ξυπνάει θύμισες της παράδοσης μας. Η απλότητα της γλυκύτητας σε όλο της το μεγαλείο! Μπορείτε να τη συνδυάσετε με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
- 3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
- 3 κουταλάκια μπέικιν - πάουντερ
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κοπανισμένη
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1 κουταλιά γαρίφαλα
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιών
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- χυμός λεμονιού
- Αναμειγνύετε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
- Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για 10' ακόμη.
- Προσθέτετε σιγά - σιγά το μίγμα του αλευριού, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα.
- Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Ψήνετε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.