10 δώρα που δεν κοστίζoυν

0

...ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις σχέσεις μας

Με τον οικογενειακό προϋπολογισμό σημαντικά μειωμένο αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι προβληματίζονται για τα δώρα προς πελάτες ή φίλους.  Όμως υπάρχουν δώρα που δεν κοστίζουν ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις σχέσεις μας. Παρακάτω κάποια παραδείγματα.
1. Πείτε «ευχαριστώ». Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για ότι κάνουν οι άλλοι για εμάς, τους βοηθάει να αισθανθούν την εκτίμηση μας και να επιβεβαιώσουν την σχέση μας μαζί τους. Έτσι είναι πιθανότερο να  κάνουν και άλλα πράγματα για εμάς στο μέλλον, και μπορούμε να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε σ” αυτούς .
2. Μοιράστε φιλοφρονήσεις. Όταν επαινούμε τους άλλους, βοηθάει να δεθούμε και να δημιουργήσουμε μια ουσιαστική σχέση μαζί τους. Αλλά οι φιλοφρονήσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα, παρά μόνο αν είναι αυθεντικές. Αν για παράδειγμα, στην πραγματικότητα αισθανόμαστε ζήλια, τα κομπλιμέντα μας θα αποτύχουν. Οι άλλοι θα αντιληφθούν ότι δεν τα εννοούμε μέσω της μη-λεκτικής επικοινωνίας (όπως ένα ψεύτικο χαμόγελο ή της μη επαφής με τα μάτια). Καλό είναι να θυμόμαστε ότι “ανεβάζοντας” τους άλλους, δεν σημαίνει ότι υποτιμούμε τον εαυτό μας.
3. Γιορτάστε τις επιτυχίες. Διαθέστε λίγο χρόνο για να μάθετε τα επιτεύγματα και τις ιδιαίτερες στιγμές των άλλων. Στη συνέχεια, δώστε τους εγκάρδια συγχαρητήρια. Όλοι θέλουν να αισθάνονται σημαντικοί.
4. Μοιραστείτε πληροφορίες. Δώστε στους άλλους πληροφορίες που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας τους, των οικονομικών τους, των σχέσεων τους, τoυ πνευματικού επιπέδου ή άλλων τομέων της ζωής τους. Θα έχετε την ικανοποίηση ότι προσφέρατε κάτι, και μπορεί κάποια μέρα να σας το ανταποδώσουν με κάποια σημαντική πληροφορία και για την δικιά σας ζωή.
5. Κάντε συστάσεις. Λέγοντας μια καλή κουβέντα για κάποιον μπορεί να τον βοηθήσετε στην προσωπική ή την επαγγελματική του ζωή. Να είστε πρόθυμοι να μιλήσετε θετικά για τους  άλλους, και κατά πάσα πιθανότητα θα λένε τα καλύτερα λόγια και για εσάς.
6. Δείξτε ότι νοιάζεστε. Δείξτε έμπρακτα στους άλλους το ενδιαφέρον και την υποστήριξή σας. Κάποιες φορές μπορεί να μην έχετε την δυνατότητα ή τα μέσα  για να τους βοηθήσετε, όμως ακόμα και αν είστε ουσιαστικά δίπλα τους, μπορεί να είναι ένα πολύτιμο δώρο από μόνο του.
7. Δείξτε σεβασμό. Δείχνοντας σεβασμό για τους άλλους είναι ένα μεγάλο δώρο. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους σέβονται, γίνονται πιο ανοιχτοί και δεκτικοί σε ό, τι έχουμε να πούμε, και δεν κρατούν αμυντική στάση. Το πιθανότερο είναι ότι ο σεβασμός θα είναι αμοιβαίος.
8. Χαμογελάστε. Η πρώτη λέξη που ακούμε όταν κάποιος πρόκειται να μας φωτογραφήσει, είναι «χαμόγελο». Ένα αυθεντικό χαμόγελο έχει εξαιρετικά ελκυστικές ιδιότητες και όλοι θέλουμε να αποθανατίσουμε αυτόν το θησαυρό. Όταν χαμογελάμε με ειλικρίνεια, μεταδίδουμε μια εικόνα που συνδέεται με την ευγένεια, την ζεστασιά, τη χαρά, την προσήνεια και την αξιοπιστία.Όταν συνοφρυωνόμαστε, μεταδίδουμε μια εικόνα που συνδέεται με την ψυχρότητα, τη θλίψη, το θυμό, τη δυσφορία και τη δυσαρέσκεια. Γι” αυτό πρέπει όλοι να χαμογελούμε πιο συχνά.
9. Κάντε τους άλλους να γελούν. Το χιούμορ είναι ένα μεγάλο δώρο για πολλούς λόγους. Τραβάει την προσοχή. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει και φυσικά στρέφεται προς ό, τι τον ψυχαγωγεί. Το γέλιο προκαλεί  και την χαλάρωση και κάποιος που είναι πιο χαλαρός θα αισθάνεται πιο οικεία μαζί μας.
10. Δώστε προσοχή. Πολλοί από εμάς ακούμε υπομονετικά τους άλλους, περιμένοντας τη σειρά μας για να μας μιλήσουμε. Είναι ένα δώρο το να  επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στις ανάγκες και τα ζητήματα του άλλου. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το απόλυτο παράδειγμα του να δίνεις χωρίς να περιμένεις τίποτα για αντάλλαγμα.
mylady
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top